sluiten
Home Actueel
Uitverkochte hypotheek?
Blog

Uitverkochte hypotheek?

Weet je wat tegenwoordig voorkomt? Dat de hypotheek van jouw keuze uitverkocht is. Hypotheekverstrekkers kunnen een hypotheek met een bepaalde looptijd of rentevaste periode (tijdelijk) uit het assortiment halen. Hoe kan een hypotheek uitverkocht raken?

Laatst gewijzigd

woensdag 9 mei 2018

Er zijn verschillende partijen in de markt die hypotheken aanbieden. Een bank of verzekeringsmaatschappij, maar ook een zogeheten regiepartij. Dat is een geldverstrekker die hypotheken verstrekt op basis van geld wat ze via een investeerder hebben verkregen. Investeerders kunnen bijvoorbeeld pensioenfondsen zijn of buitenlandse partijen die geld in Nederland willen investeren.

Het komt voor dat het geld van zo’n regiepartij op is. Via de investeerders hebben ze voor elke rentevaste periode in het assortiment geld gekregen. Dit geld kan op gaan. Als er niet meteen nieuw geld aanwezig is, dan heeft de regiepartij maar een paar opties.

Een daarvan is de rente verhogen zodat niemand meer een aanvraag doet. De andere optie is het niet meer aanbieden van dat deel van het hypotheekassortiment. Dus het kan zijn dat er bij de partij voor een andere rentevast periode nog wel geld is, maar juist voor jouw deel niet meer.

In een volgende blog vertel ik meer over de voordelen van een hypotheek van een regiepartij.

Rob Verwijmeren

Teamleider Online Advies

Bonita Verberne – Case Manager: Rob is teamleider Online Advies bij Hypotheek Visie. Hij heeft een brede kennis en jarenlange praktijkervaring als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel