sluiten
Home Actueel
1,8 miljoen huishoudens ontevreden over hun woonsituatie
Nieuws

1,8 miljoen huishoudens ontevreden over hun woonsituatie

Maar liefst 1,8 miljoen huishoudens zijn ontevreden over hun woonsituatie schat De Nederlandsche Bank (DNB) in. Deze schatting komt voort uit een onderzoek dat zij deden onder 2000 respondenten, uitgebracht in september 2023. Met name huurders zijn ontevreden over hun situatie en zouden graag overgaan op koopwoningen. Maar liefst 49% van de huurders in de vrije sector zou liever een woning kopen dan in de huidige huurwoning te blijven wonen.

Hypotheek Visie

dinsdag 9 januari 2024

  Liever een koop- of huurwoning?

  In totaal verkiest ongeveer 75% van de respondenten een koopwoning boven een huurwoning. Zelfs wanneer de kosten gelijk zijn, kiest 56% van de respondenten nog steeds voor een koopwoning. Hiertegenover staat dat slechts 14% van de huidige woningeigenaren liever over zouden gaan naar een huurwoning. In deze groep vallen vooral ouderen.

  De voorkeur voor een koopwoning hangt nauw samen met persoonlijke vrijheid, onafhankelijkheid en de opbouw van vermogen. Aan de andere kant biedt huren flexibiliteit en vrijwaring van onderhoudszorgen. 

  Onze huidige woningmarkt kent echter veel 'mismatches'. Zo is er een kwart van de respondenten bereid extra te betalen voor een koopwoning, ongeacht de woonlasten. Anderzijds zou één op de zes respondenten graag in een huurhuis wonen, ongeacht de kosten. Deze cijfers tonen de diversiteit in woonvoorkeuren aan en de urgentie om mismatches te voorkomen. 

  Maak een afspraak met onze adviseurs  

  Ben jij ontevreden over je huidige woonsituatie en wil je hier verandering in brengen? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we jouw financiële situatie in kaart brengen. Dit is vaak de eerste stap richting je droomwoning. 

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  Toegewijd aan jouw wensen

  De onafhankelijk hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie helpen jou graag bij het uittekenen van jouw financiële situatie, zodat jij op zoek kunt naar een woning die aansluit bij jouw woonwensen.

  Zet nu de eerste stap naar jouw ideale woning en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze Hypotheek Visie adviseurs. Klik op de 'Maak een afspraak' knop en begin vandaag nog aan je reis naar de woning die écht bij je past.

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Nieuws Ook in januari 2024 zet het aantal hypotheekaanvragen door! Nieuws Woningmarkt weer aantrekkelijk voor starters Nieuws Belastingvrij schenken in 2024
  Meer actueel