sluiten
Home Actueel
Overwaarde verzilveren met de verzilverhypotheek
Blog

Overwaarde verzilveren met de verzilverhypotheek

Veel gepensioneerden hebben een ruime overwaarde op hun woning. Dit door de huidige huizenprijzen, maar vooral doordat ze in de afgelopen jaren op hun hypotheek hebben afgelost. Het is dan ook heel goed dat zij ons bezoeken om informatie in te winnen over hun hypotheek. Want, wat kun je nou eigenlijk als gepensioneerde met die overwaarde doen? Er zijn meerdere opties.

Laatst gewijzigd

maandag 2 maart 2020

Bakstenen inwisselen voor geld

In begrijpelijke taal is dat eigenlijk wat je met die overwaarde kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om de bakstenen in te wisselen voor geld. Door bijvoorbeeld je woning te verkopen en te gaan huren of je woning te verkopen en diezelfde woning terug te huren. Maar de meest gekozen variant is het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Dit kan een gewone hypotheek zijn als het pensioeninkomen dat toelaat. Of een verzilverhypotheek.

De verzilverhypotheek

Bij een verzilverhypotheek of opeethypotheek kijkt de geldverstrekker naar de overwaarde en de leeftijd van de hypotheeknemer. Je kunt vervolgens met die hypotheek een bedrag opnemen - om te verbouwen of als extra aanvulling op je AOW - en daarover betaal je rente. Die rente wordt opgeteld

bij de hypotheeklening en deze lening los je pas af zodra je de woning verkoopt. Geldverstrekkers maximeren het te lenen bedrag, zodat het risico beperkt blijft.

Hypotheekadvies

Het geld wat in je huis zit, kun je dus nu besteden aan bijvoorbeeld achterstallig onderhoud van je woning, een verbouwing óf als extra zakcentje naast je pensioen. Hypotheekadvies is in deze situatie wel noodzakelijk, stellen geldverstrekkers. Een hypotheekadviseur bekijkt aan de hand van je situatie, wensen en mogelijkheden welk type hypotheek het beste past.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel