sluiten
Home Actueel
Spaar het milieu en je portemonnee
Blog

Spaar het milieu en je portemonnee

Een week geleden sneuvelde opnieuw een weerrecord. Het werd op vrijdag niet warmer dan -2,3 graden. Maar toch was het heel mooi weer. Niet voor mij, geef mij maar de zomer, maar voor de eigenaren van zonnepanelen. Ondanks de kou heeft de volle zon namelijk voor veel energie gezorgd en voor een goede opbrengst van de zonnepanelen.

Laatst gewijzigd

woensdag 28 februari 2018

Verduurzamen

Er zijn veel manieren om je huis duurzaam te maken. Naast zonnepanelen kun je denken aan (extra) isolatie van de woning, triple glas in plaats van dubbel glas en een zuinige HR++ ketel. Behalve dat je een bijdrage levert aan een beter klimaat en het terugdringen van de uitstoot van CO2 zorgt het ook voor een mooie besparing op de maandlasten door een lagere energierekening. Win-win.

Duurzame nieuwbouw

Steeds meer nieuwbouwhuizen worden standaard gebouwd met energiebesparende voorzieningen. Maar ook eigenaren van bestaande woningen kunnen hun huis verduurzamen. Om dit te stimuleren gaan banken de financiering hiervoor eenvoudiger maken zodat meer klanten dit kunnen toepassen.

Het is al mogelijk om extra geld te lenen voor verbeteringen. Dit wordt nu nog makkelijker gemaakt door te werken met een Energiebespaarbudget. De verduurzaming kan direct worden meegefinancierd zonder dat je vooraf vast moet leggen op welke manier. Je kunt dan later beslissen wat de beste manier is om jouw woning duurzaam te maken. Je financieel adviseur kan je hiervoor van allerlei handige tips voorzien.

Kortom: Ga op zoek naar hoe jij jouw steentje kan bijdragen aan een beter klimaat en aan je portemonnee. Dan vergroot je het woongenot nu én voor later.

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel