sluiten
Home Actueel
Waarom ik niet voor Execution only zou kiezen
Blog

Waarom ik niet voor Execution only zou kiezen

Ik krijg weleens de vraag hoe het precies zit met Execution only. Omdat het kopen van een woning het nodige kost, ga je op zoek naar een zo goedkoop mogelijk hypotheekadvies. Execution only lijkt dan een goede optie. Echter blijkt goedkoop vaak duurkoop. Zo dacht ook een stel dat ik onlangs sprak. Het leek aantrekkelijk, maar na het bespreken van enkele onderwerpen rondom de hypotheek bleken ze toch niet over genoeg kennis te beschikken om een hypotheek zonder advies af te sluiten. Als ze zelf door Execution only de hypotheek hadden geregeld, waren de verkeerde financiële producten afgesloten voor hun situatie, waardoor ze mogelijk in grote problemen waren gekomen.

Laatst gewijzigd

donderdag 3 januari 2019

Wat is Execution only?

Je kunt een hypotheek ook zonder advies van een hypotheekadviseur afsluiten. Dat noemt men Execution only. Om te bepalen of je in staat bent om zelf een financieel product af te sluiten is er een kennis en ervaringstoets. Die toets is verplicht. Hierbij wordt gekeken of je bewust bent van de financiële risico’s en gevolgen van deze manier van afsluiten. De toets kan per partij verschillen en blijkt niet altijd zoveel voor te stellen. En vaak kun je de hypotheek alsnog zelf afsluiten ook al slaag je niet voor de toets.

Het belang van advies van een hypotheekadviseur

De financiële regels veranderen continu en een hypotheek blijft complexe materie. Er zijn zoveel details en uitzonderingen om rekening mee te houden. Dit kun je nooit zelf allemaal weten. Een hypotheekadviseur heeft wel al deze kennis en overziet je financiële situatie, voor nu en de toekomst, en kan je op basis daarvan helpen met alle financiële vragen. Denk aan de voorwaarden van een hypotheek en de fiscale regels, maar ook aan zaken als wat te doen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Zaken die bij Execution only niet worden meegerekend, terwijl dit wel nodig is voor een financieel gezonde situatie.

Een hypotheek afsluiten op basis van een gedegen en onafhankelijk advies? Klik voor een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel