sluiten
Home Actueel
De marktontwikkelingen van oktober 2018
Nieuws

De marktontwikkelingen van oktober 2018

De woningmarkt ligt onder een vergrootglas. Al een aantal maanden breken huizenprijzen records, is de vraag naar woningen hoog, maar het aanbod klein. Daarentegen blijven we genieten van lage rentes. Heb je een huis te koop staan, dan wordt het pand hoogstwaarschijnlijk in een oogwenk verkocht.

Hypotheek Visie

zondag 7 oktober 2018

Plannen om nieuwbouw te stimuleren

De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor dat vooral starters en middeninkomens moeite hebben met het vinden van een geschikte woning. Dit benadrukte Koning Willem-Alexander in de Troonrede op Prinsjesdag. Jaarlijks moeten er 75.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Het kabinet investeert dit en volgend jaar 38 miljoen in de woningbouw om deze ambitie na te streven. Nieuwbouwprojecten komen niet altijd van de grond - deze zak geld moet dit proces gaan versnellen.

Wil jij je woning verkopen?

De tijd dat huizen onder water stonden is voorbij. In het derde kwartaal van 2018 stond de gemiddelde transactieprijs van een koopwoning op €292.000. Vraagprijzen zijn bijna 11% boven het niveau van een jaar geleden.

Lastig voor woningkopers, fijn voor huizenverkopers. De kans is namelijk groot dat je huis meer oplevert, dan dat er hypotheekschuld op zit, waardoor je geld overhoudt. Dit kun je vervolgens in een nieuwe woning steken, al is het de vraag of het daar nu het juiste moment voor is. Dat hangt af van je situatie. Een voorbeeld: wil je gaan samenwonen, en beschik je beiden over een koopwoning, dan kan het een uitstekend moment zijn om te verkopen.

Huizen binnen 40 dagen verkocht

Woningen gaan als warme broodjes over de toonbank. Wil je een huis bemachtigen, dan is snel beslissen noodzakelijk. Dit brengt druk met zich mee, maar is zeker niet onmogelijk. Hoe je dit goed aanpakt? Door op tijd een afspraak te maken bij een hypotheekadviseur. Zo weet je binnen no time hoeveel je kunt lenen en ben je in staat snel te handelen.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel