sluiten
Home Actueel
Verduurzamen van je woning is geld waard!
Nieuws

Verduurzamen van je woning is geld waard!

Een duurzaam ingerichte woning is geld waard. Je kunt hierdoor maandelijks vaak veel geld besparen op je energierekening. Daarbij vermeerdert het de waarde van je woning en is het nu en in de toekomst makkelijker verkoopbaar.  
Veel maatregelen mogen meegefinancierd worden binnen de hypotheek. Daarnaast zijn er vaak ook subsidiemogelijkheden. Toch maken woningeigenaren zich zorgen over de kosten die ze moeten maken om hun woning duurzamer te gaan verwarmen, bijvoorbeeld met een (hybride) warmtepomp. Dat blijkt uit een onderzoek onder het RTL Nieuwspanel dat afgelopen dinsdag via dit nieuwsartikel is gedeeld [Link: https://www.rtlnieuws.nl/panel/artikel/5429834/zorgen-woningeigenaren-verduurzaming-warmtepomp-cv-ketel-woningen-rtl]  

De belangrijkste bezwaren van respondenten om te verduurzamen vind je onderaan dit artikel. 

Hypotheek Visie

donderdag 29 februari 2024

  Verduurzamingsbezwaren zijn goed op te lossen 

  De investeringen kunnen flink zijn. Maar uiteindelijk gaat het niet over de investering, maar over wat dat maandelijks gaat kosten. Een investering van € 20.000,- kost per maand € 95,- (bij 4% rente) maar als dat een lastenbesparing op energie van € 100,- oplevert, kost het geen geld maar levert het juist geld op! Er zijn zelfs hypotheekvoorzieningen speciaal voor verduurzamingsmaatregelen met een lager rentepercentage dan een normale hypotheek.  

  Als klant zul je wel akkoord moeten geven op de financiering en de installatie. En misschien extra koffiezetten voor de installateur, maar daar krijg je wel heel veel voor terug. Lagere lasten, een betere verkoopbaarheid van je huis en vooral veel plezier en comfort! 

  Hypotheek Visie werkt samen met betrouwbare installatiepartijen zoals Edit B.V. In het gehele proces word je ontzorgd en ben je verzekerd van een snelle levering van kwaliteitsproducten, een veilige en vlotte installatie en een goede klantenservice. 


  Maak een afspraak met onze adviseurs  

  Wil jij de stap maken naar een duurzamere toekomst en geld besparen? Laat je dan goed informeren. Onze ervaren Hypotheek Visie adviseurs helpen je graag verder! Ontdek jouw mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek bij een Hypotheek Visie adviseur bij jou in de buurt. 

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  Bezwaren om te verduurzamen volgens het RTL Nieuwspanel:  

  Hoge kosten: De aanschaf en installatie van een warmtepomp zijn aanzienlijk. Afhankelijk van het type warmtepomp (hybride, all-electric, lucht-water of bodemwarmtepomp) variëren de kosten van € 6.000 tot € 30.000. Daarnaast moeten huizen vaak volledig geïsoleerd worden en voorzien van een mechanisch luchtverversingssysteem, wat de totale kosten op kan drijven tot zo'n € 40.000 of meer, een bedrag dat veel huiseigenaren niet kunnen betalen. 

  Verplicht karakter: Veel woningeigenaren zijn tegen het verplichte karakter van de overstap naar duurzamere verwarmingsmethoden. 63% van de woningeigenaren die nu nog een cv-ketel hebben, vindt dat mensen zelf moeten kunnen beslissen of ze hun woning verduurzamen, zonder bemoeienis van de overheid. 

  Terugverdientijd voor ouderen: Veel ouderen geven aan dat de investering in een warmtepomp en de benodigde woningaanpassingen zich voor hen niet meer terugverdient. De kosten voor volledige isolatie en installatie van een warmtepomp kunnen oplopen tot € 50.000 à € 60.000, een investering waar zij op latere leeftijd niet meer de vruchten van plukken. 

  Geregel rondom subsidies en offertes: 64% van de woningeigenaren ziet het geregel, zoals het aanvragen van subsidies en het verkrijgen van offertes, als een drempel. 

  Geschiktheid van de woning: Eigenaren van oudere huizen (voor 1945 gebouwd) zien vaak de geschiktheid van hun woning als een drempel. 75% noemt dit als een probleem, omdat oudere huizen ingrijpende aanpassingen nodig hebben om goed geïsoleerd en geschikt voor een warmtepomp te zijn. 

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Nieuws Verduurzamingsopties voor lagere maandlasten Nieuws Nieuwe wetgeving - Groener huis, hogere hypotheek?
  Meer actueel