sluiten
Home Actueel
23 miljoen cadeau voor klanten
Nieuws

23 miljoen cadeau voor klanten

Hypotheek Visie start deze week met het benaderen van 13.000 klanten op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Analyses hebben uitgewezen dat deze klanten gezamenlijk een besparing van 23 miljoen euro kunnen bereiken door hun verzekering tegen een lagere premie over te sluiten.

Hypotheek Visie

zaterdag 9 mei 2020

Premies ORV sterk gedaald

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn sterk gedaald. Bestaande overlijdensrisicoverzekeringen kunnen zonder boete eenzijdig door verzekeringnemers worden beëindigd. Dat maakt het mogelijk dat verzekeringnemers, soms zelfs bij dezelfde aanbieder, een nieuwe verzekering tegen een veel lagere premie kunnen afsluiten. Belangrijk hierbij is wel dat de verzekeringnemer geen beslissing neemt over beëindiging van een bestaande overlijdensrisicoverzekeringen, voordat er zekerheid bestaat dat hij definitief “schoon” geaccepteerd is voor de nieuwe verzekering.

Actie Hypotheek Visie

Hypotheek Visie heeft uit haar relatiebestand 13.000 consumenten geselecteerd waarvan het, op basis van leeftijd en verzekerd bedrag, de verwachting is dat zij door het oversluiten van de bestaande overlijdensrisicoverzekering een premiebesparing kunnen bereiken. De gezamenlijke besparing die deze groep consumenten kan bereiken bedraagt maar liefst ruim 23 miljoen euro gedurende de resterende looptijd van deze overlijdensrisicoverzekeringen.

Raadsel waarom consumenten niet in beweging komen

“Het is niet voor het eerst dat wij onze relaties attenderen op de mogelijkheid serieuze besparingen te behalen door hun overlijdensrisicoverzekering over te sluiten”, aldus Raj Singh, managing shareholder van Hypotheek Visie. “De ervaringen uit eerdere benaderingen laten echter zien dat consumenten maar moeizaam te bewegen zijn, om het premievoordeel te realiseren dat voor hen mogelijk is. Voor mij blijft het een raadsel waarom veel consumenten wel omrijden om benzine te tanken bij een tankstation waar de literprijs 2 cent lager is, maar de tientallen euro’s besparingsmogelijkheid op een overlijdensrisicoverzekering laten liggen”.

“Wij zien dat, naar wij aannemen mede als gevolg van het coronavirus, de aandacht voor de overlijdensrisicoverzekering weer is gestegen. Zowel bij de adviseurs, als bij de klant. Ik vind dat ook logisch, want een groot financieel risico is tegen verwaarloosbaar lage premies af te dekken. Door het coronavirus is denk ik voor veel mensen de kwetsbaarheid van het leven weer duidelijk geworden. Voor ons is dat reden om opnieuw deze klanten te benaderen.”

Vragen over jouw ORV

Wil je weten wat de besparingsmogelijkheden zijn op jouw ORV of andere financiële producten?

Maak dan een afspraak met je financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel