sluiten
Home Actueel
Een aantal actuele vragen voor je hypotheekadviseur
Blog

Een aantal actuele vragen voor je hypotheekadviseur

Je mag nog maar 100% van de woningwaarde lenen, meer mogelijkheden voor ZZP’ers om een woning te kopen en mensen met een aflossingsvrije hypotheek worden op scherp gezet. Dat roept vragen op. Een hypotheekadviseur helpt je met alle zaken omtrent een hypotheek, want het verkrijgen van een hypotheek gaat niet over één nacht ijs.

Laatst gewijzigd

vrijdag 7 december 2018

Starters op de woningmarkt

Ik maak regelmatig kennis met starters op de woningmarkt. Hartstikke leuk, want zij zijn dolenthousiast. Het ontbreekt ze echter vaak aan kennis. Niet gek, als je voor het eerst gaat fietsen, kun je dat ook niet meteen. Daarnaast is hypotheekmaterie ook nog eens ingewikkeld. Ben jij een starter? Des te belangrijker dat je bijgestaan wordt door een financieel adviseur. We raden je aan langs te komen en ons stappenplan te lezen voordat je op huizenjacht gaat. Een voorbeeld: een jong stel vergat onlangs bijna een financieel voorbehoud toe te voegen aan hun bieding. Gelukkig heb ik ze dat nog mee kunnen geven.

Goed nieuws voor ZZP’ers

Zekerheid - daar houden banken van. Dit terwijl onze maatschappij steeds meer bestaat uit zelfstandigen en flexibele arbeidscontracten. Een vast contract in loondienst is niet langer de standaard. De hypotheeknormen voor een hypotheek voor ZZP’ers zijn daarom versoepeld. Hoe je de bank als ondernemer vertrouwen geeft omtrent je inkomen? Wat ons betreft een goede vraag voor een hypotheekadviseur.

Heb ik eigen geld nodig?

Meer lenen dan de waarde van een woning kan niet meer. Voorheen leende je meer, zodat je de hypotheeknota, de Kosten Koper en andere kosten daarvan kon betalen. Nu is dat geen optie meer. Of en hoeveel eigen geld je nodig hebt, berekent een financieel adviseur graag voor je.

Een aflossingsvrije hypotheek

Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek kan inmiddels niet meer, maar er zijn nog mensen die wel een aflossingsvrije hypotheek hebben. Bij deze hypotheekvorm betaal je alleen rente en los je niets af. Wat te doen als je hypotheek na 30 jaar nog steeds zo hoog is als toen je ‘m afsloot? Reden genoeg om bij een hypotheekadviseur aan de bel te trekken. Toch aflossen? Zo kom je later niet in de problemen.

Ook voor andere vragen omtrent je financiën en een hypotheek kun je natuurlijk bij Hypotheek Visie terecht. Vind een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel