sluiten
Home Actueel
Blog: einde rentevaste periode in zicht?
Blog

Blog: einde rentevaste periode in zicht?

Komt er niet enkel bijna een einde aan 2022, maar ook aan de rentevaste periode van je hypotheek? Dan is dit je kans om je hypotheek goed te bestuderen. Er is sinds het afsluiten van de hypotheek jaren geleden vast een hoop veranderd. Daar kun je met het eindigen van de rentevaste periode gebruik van maken. 

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 december 2022

Einde rentevaste periode

Nieuw rentevoorstel van de bank

Geldverstrekkers zijn verplicht minimaal drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode een nieuw voorstel te doen. Ga niet zomaar met het eerste voorstel akkoord. Als de rentevaste periode afloopt, mag je namelijk boetevrij overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Dat kan gunstiger uitpakken.

Wat kan er wijzigen?

Een leven zonder financiële zorgen, dat is het uitgangspunt. Daarmee doelen we op een hypotheek die aansluit bij je persoonlijke situatie met behapbare maandlasten. Je situatie is hoogstwaarschijnlijk anders dan 5, 10 of 20 jaar geleden toen je de rente vast zette. Dat vraagt mogelijk om wijzigingen. Het is slim jezelf en een hypotheekadviseur de volgende vragen te stellen:

-       Kan ik besparen op de hypotheekrente?

-       Past mijn huidige hypotheekvorm nog bij mijn situatie?

-       Hoeveel heb ik al afgelost en wil ik meer of minder aflossen?

-       Kom ik in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie of duurzaamheidsregelingen?

-       Onder welke voorwaarden wil ik een hypotheek afsluiten? 

Nieuw jaar, nieuwe hypotheek

Voordat je het nieuwe leenvoorstel van je huidige hypotheekverstrekker tekent, is een uitgebreid gesprek met een adviseur hartstikke verstandig. Het kan zomaar zijn dat een andere aanbieder een aantrekkelijker aanbod voor je heeft. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur als het einde van de rentevaste periode in zicht is. 

Deel deze pagina:

Meer actueel

Nieuws De visie van Hypotheek Visie: de verplichte annuïteitenhypotheek Nieuws Langere rentevaste periode populair Nieuws Nieuwe hypotheekaanbieders op de markt zorgen voor scherpe rente
Meer actueel