sluiten
Home Actueel
Handige tips voor starters
Blog

Handige tips voor starters

Ze zijn 26 en 29 jaar, werken allebei en toch is het vinden van een geschikte woning niet eenvoudig. Dit startende stel ondervindt hoe lastig het is om een eerste huis te kopen op de huidige woningmarkt. Er vissen niet alleen andere starters in dezelfde vijver, maar ook investeerders. Daarnaast is het aanbod, dat binnen hun budget past, klein. Nee, als starter heb je geen favoriete positie op de woningmarkt. Ik vind het de hoogste tijd om starters met wat handige tips op weg te helpen.

Laatst gewijzigd

donderdag 7 februari 2019

De Starterslening

Veel gemeenten in Nederland geven starters een duwtje in de rug met de Starterslening. Dit is een aanvullende lening naast je hypotheek voor als je je eerste huis gaat kopen en overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De eerste drie jaar betaal je over deze aanvullende lening geen maandlasten. Als je na drie jaar meer bent gaan verdienen, ga je wel ook deze maandlasten betalen.

Een grotere vijver

In het hippe centrum van een grote stad wonen is natuurlijk erg aantrekkelijk. Minder aantrekkelijk zijn de hoge huizenprijzen. De kans is groot dat je in een kleine plaats of aan de rand van een stad meer kans maakt op een betaalbare woning.

Sparen als prioriteit

Koop je een woning, dan mag je 100% van de woningwaarde financieren. Dit betekent dat je de Kosten Koper en andere kosten omtrent de aankoop van de woning niet mee kunt financieren. Hier heb je eigen geld voor nodig. Toch nog maar een jaartje thuis wonen om te sparen?

Verduurzamen woning

Je mag bij de geldverstrekker meer lenen, 106% van de woningwaarde om precies te zijn, mits je kunt aantonen dat dit extra geld voor energiebesparende maatregelen wordt gebruikt. Kan je veel geld schelen op de maandelijkse energierekening.

De Jubelton: Een belastingvrije schenking

Ben je tussen de 18 en 40 jaar oud? En gebruik je een schenking voor het kopen van een huis? Dan kan dit momenteel tot €102.010 belastingvrij.

Laat je over bovenstaande opties goed informeren door een hypotheekadviseur. Maak hier en afspraak.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel