Woonsituatie
Hypotheek en rente
Hypotheek
We kunnen er niet omheen, voor starters is het op dit moment een uitdaging om een woning te bemachtigen op de huizenmarkt. Sinds dit jaar is er meer eigen geld nodig om een woning te kunnen kopen en starterswoningen zijn zeer in trek. Gelukkig worden er steeds meer initiatieven gelanceerd om starters tegemoet te komen. De Starterslening is zo’n initiatief.
Laatst gewijzigd
zaterdag 4 augustus 2018
Een klanthad voor zijn gevoel lang genoeg gehuurd en wilde zijn geld graag investeren in een mooi koophuis. Helaas was zijn bruto jaarinkomen niet voldoende om dat ene droomhuis te kunnen bemachtigen. Daar kwam de Starterslening om de hoek kijken. Het grote voordeel van een Starterslening is dat je pas rente gaat betalen over de lening als je inkomen stijgt. Hierdoor heeft hij de eerste jaren in ieder geval lagere maandlasten en kan zijn droom toch gerealiseerd worden.
De Starterslening overbrugt het gat tussen wat je aan hypotheek kunt krijgen en de prijs van de woning. Dit houdt praktisch in dat het geld wat je nog mist voor het kopen van een woning door de Starterslening wordt ingevuld. De eerste drie jaar betaal je geen rente. Zodra je inkomen hoog genoeg is, start je met aflossen.
De Starterslening is niet beschikbaar in alle gemeenten en om in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarden opgesteld. Eén daarvan is bijvoorbeeld dat je voor het eerst zelfstandig (of eventueel met partner) in een koopwoning gaat wonen. Benieuwd welke voorwaarden er nog meer gesteld worden? Onze financieel adviseurs vertellen je graag meer.
Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.