sluiten
Home Actueel
Het belang van een fijne woonplek!
Blog

Het belang van een fijne woonplek!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een fijn thuis nog nooit zo heb gewaardeerd als nu. En ik denk dat veel huizenbezitters dit met mij delen. Ik heb onlangs samen met mijn vriend onze nieuwe woning betrokken. We hebben destijds gekozen voor een nieuwbouwwoning, zodat we het huis helemaal konden inrichten naar onze wensen en smaak. En dat maakt dat we ons nu kunnen terugtrekken vanwege corona in een huis waar we ons thuis voelen. Maar ik kreeg nog meer inzichten over wonen:

Laatst gewijzigd

donderdag 2 april 2020

Wie gaat dat betalen?

Je woont toch om te leven is niet zonder reden het motto van Hypotheek Visie. Als er leuke dingen op de planning staan, vinden wij het belangrijk dat daar ook ruimte voor is in je portemonnee. Zodat je én je woonlasten kunt betalen én je kunt blijven genieten. Maar dit motto is tevens bedacht, omdat we het erg belangrijk vinden dat je financiële situatie in balans is. Dus dat je financieel niet in de knoop raakt als er dingen gebeuren die je niet voorzien had. Zoals nu met de coronacrisis. Deze gebeurtenis heeft impact op de financiën van velen. Dan is het fijn als je een buffer hebt of ruimte in je budget om ook met wat minder inkomsten de maand door te komen. Voor mij wordt het nog duidelijker: advies van een hypotheekadviseur is een echte must! Een financieel expert zorgt er namelijk voor dat je hypotheeklasten goed te behappen zijn, ook in mindere tijden.

Wacht niet met het creëren van een fijne woonplek

Wonen doe je thuis, werken doe je op je werk. Zo simpel is het op dit moment even niet. We zijn met z’n allen veel meer thuis, want thuiswerken is de norm. En nu we met z’n allen veel meer thuis zijn, wordt die woning ook steeds belangrijker. Laten we dit moment aangrijpen om te kijken hoe we van ons huis de allerfijnste plek op aarde kunnen maken. Een aantal tips:

  1. Creëer een aparte, rustige werkplek in huis. Zo kun je de deur sluiten na een werkdag. Kleed deze plek gezellig aan, zodat je met plezier ‘naar je werk gaat’.

  2. Nu je veel thuis zit, zie je veel meer en vallen eventuele mankementen extra op. Benut je vrije tijd om deze klusjes aan te pakken.

  3. Past je huis niet meer bij je, omdat je woonwensen zijn veranderd? Dat betekent niet dat je meteen aan verhuizen hoeft te denken. Een verbouwing kan ervoor zorgen dat je weer helemaal verliefd wordt op je huidige woning. Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren.

Advies op afstand

Die fijne plek – die tevens betaalbaar is – is binnen handbereik. Ook in deze tijd. Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren en begeleiden tijdens een hypotheek- of verbouwtraject. Of als je andere vragen hebt omtrent wonen en verzekeren. Je kunt terecht op onze vestigingen (waar uiteraard rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen) of beantwoorden al je vragen telefonisch of via webcam.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel