sluiten
Home Actueel
Sorry, maar ik wil scheiden...
Blog

Sorry, maar ik wil scheiden...

Bijna 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding en het is morgen de Dag van de Scheiding. Twee redenen om dit onderwerp aandacht te geven. Een scheiding heeft niet alleen een flinke impact op jezelf en je gezinsleven, maar ook op je financiële situatie. Hebben jullie een hypotheek? Dan is het belangrijk de zaken goed te regelen.

Laatst gewijzigd

maandag 31 augustus 2020

Hoofdelijke aansprakelijkheid

Het huis waar je jaren samen hebt doorgebracht, zou je het liefst in tweeën splitsen. Of zo snel mogelijk verlaten. Welke optie op jou van toepassing is, maakt niet uit voor de hoofdelijke aansprakelijkheid. Die staat namelijk vast. Staat de woning op beide namen of zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan zijn jullie allebei verantwoordelijk voor de hypotheek. Ook als je al een tijdje ergens anders woont. Wel kan de aansprakelijkheid overgedragen worden aan één persoon, maar hiervoor dient een verzoek tot ontslag hoofdelijk schuldenaar te worden aangevraagd en moet de hypotheek worden aangepast. De geldverstrekker gaat dan na of de persoon ook alleen de maandlasten van de hypotheek kan dragen.

Zaken vastleggen in een echtscheidingsconvenant

Bij een echtscheiding is het verstandig een echtscheidingsconvenant op te laten maken. Hierin worden alle afspraken vastgelegd die tussen beiden zijn

gemaakt. Het kan zo zijn dat een van de twee in het huis wil blijven wonen en je dus te maken krijgt met het regelen van de hoofdelijke aansprakelijkheid, maar het kan net zo goed dat jullie de woning liever verkopen. Heb je dan gedacht aan wat er met de opbrengst van de woning gebeurt? En hoe jullie de maandlasten tot die tijd betalen?

Kortom, veel om over na te denken. Maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Een financieel adviseur van Hypotheek Visie neemt je stap voor stap mee in alles wat er tijdens een scheiding op je af komt op het gebied van je hypotheek. Maar bij scheiden komt veel meer kijken. Hiervoor werken wij graag samen met de mediators van Resolve Visie. Maak een afspraak!

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel