sluiten
Home Actueel
Ik wil scheiden, en nu?
Blog

Ik wil scheiden, en nu?

Als je hebt besloten om te gaan scheiden, komt er veel op je af. Je zit in een rollercoaster van emoties maar ondertussen moet je de scheiding in gang gaan zetten. Wat moet ik allemaal regelen? En hoe zit het met onze koopwoning? Het is dan belangrijk snel inzicht te krijgen in de financiële mogelijkheden.

Laatst gewijzigd

dinsdag 2 februari 2021

Vorige week kregen we een verontrustend telefoontje van een klant. Zij en haar partner hadden besloten te gaan scheiden. Ze had behoefte aan duidelijkheid over hun koopwoning en hypotheek. Moest zij blijven meebetalen aan de hypotheek? Kon ze een andere woning kopen? Om antwoord te kunnen geven op haar vragen hebben we een gratis kennismakingsgesprek met haar ingepland om de mogelijkheden te bekijken. Zo krijgen we vaker klanten met vragen over hun mogelijkheden. Er is behoefte aan duidelijkheid in zo’n onzekere periode.

Mogelijkheden koopwoning bij scheiden

Als de woning op beide namen staat of jullie zijn getrouwd in gemeenschap van goederen dan zijn jullie allebei verantwoordelijk voor de hypotheek. Ga je scheiden dan zijn er een aantal mogelijkheden. Jij of je partner blijft in het huis wonen en neemt de volledige hypotheek op zich. De vraag is of je de hypotheeklasten zelfstandig kunt betalen. Of jullie besluiten de woning te verkopen en gaan een andere woning kopen of huren. We berekenen zorgvuldig wat de financiële mogelijkheden voor je zijn.

Uitelkaar.nl

Mijn collega’s en ik willen graag snel duidelijkheid scheppen. Het is fijn als wij zo vroeg mogelijk in het proces betrokken worden. We werken daarom ook samen met verschillende partijen. Een van die partijen is uitelkaar.nl. Dit is een online platform waar je kunt scheiden in je eigen tempo op de manier die jij wilt. Regel je liever alles zelf of wil je de hulp van een externe partij? Via uitelkaar.nl kan het allemaal. Jij bepaalt. Hypotheek Visie is een van de partners van dit platform. Via dit platform kun je ons aanhaken bij jouw scheidingsproces.

Als je gaat scheiden heb je dus veel om over na te denken. Dan is het fijn als je dit niet alleen hoeft te doen en je hulp krijgt, van bijvoorbeeld een onafhankelijk platform als uitelkaar.nl en een financieel adviseur. Zij nemen je stap voor stap mee door het proces zodat je snel inzicht en overzicht krijgt. Schakel tijdig die hulp in.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel