sluiten
Home Actueel
Maximale hypotheek tweeverdieners
Blog

Maximale hypotheek tweeverdieners

Samen verdien je meer dan alleen. En dat zorgt ervoor dat je voor een woning meer kunt lenen. Dat blijkt ook uit het verhaal van een klant. Meneer ging vorig jaar alleen naar een hypotheekgesprek. Nu heeft hij een partner en zetten ze samen de stap naar een koopwoning. Doordat zijn partner ook een inkomen heeft, kunnen ze nu aanzienlijk meer lenen. Beide inkomens worden namelijk meegerekend in de hypotheekberekening. En dat betekent: meer keus op de woningmarkt. Wist je dat er op dit gebied misschien een interessante verandering aan komt?

Laatst gewijzigd

dinsdag 30 juni 2020

Leenregels tweeverdieners versoepeld

Minister Hoekstra van Financiën diende onlangs een wetswijziging in als het gaat om een hypotheek voor tweeverdieners. Dit houdt in dat het laagste inkomen vanaf 2021 niet voor 80% meetelt, maar voor 90%. En dat kan een fors verschil maken in de leencapaciteit. Wat daarbij ook helpt is het voorstel om een studieschuld minder zwaar mee te laten tellen bij het bepalen van het te lenen bedrag. Zes jaar geleden werd hiervoor een vaste factor bepaald, nu mag er meer flexibiliteit komen. Als het wetsvoorstel wordt geaccepteerd, kunnen tweeverdieners vanaf volgend jaar meer lenen.

Een deskundig hypotheekadviseur

kan berekenen wat dit financieel voor jou betekent. Dus: hoeveel je alleen kunt lenen, hoeveel je samen kunt lenen en wat de wetswijziging voor jouw woonfinanciering kan betekenen. Maar ook vragen over woonverzekeringen, besparen op je maandlasten of de diverse hypotheekvormen zijn van harte welkom.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel