sluiten
Home Actueel
Nederlanders beoordelen hun financiële situatie als zeer goed
Blog

Nederlanders beoordelen hun financiële situatie als zeer goed

Sinds ik werkzaam ben in de hypotheekbranche besef ik me meer dan ooit hoe belangrijk het is om je financiën op orde te hebben. Ik ben voorbereid op eventuele vervelende gebeurtenissen die mijn financiële situatie kunnen beïnvloeden, spaar maandelijks een vast bedrag en heb mijn inkomsten en uitgaven helder in beeld. Maar hoe zit dat bij de rest van de Nederlanders? Wijzer in geldzaken deed onderzoek.

Laatst gewijzigd

zondag 9 juni 2019

Zeer goed, maar minder tevreden

Bijna de helft van de Nederlandersbeoordeelt hun financiële situatie met een goed tot zeer goed. Zij kunnen gemakkelijk rondkomen in een gemiddelde maand. Ten opzichte van 2017 is hierin weinig veranderd. Wat wel veranderd is, is dat meer mensen aangeven op dit moment ontevredener te zijn over hun financiële situatie. Er is meer onzekerheid over de financiële toekomst. Geldzaken houden Nederlanders vaker bezig.

Bewust met geld omgaan

Een meerderheid van de mensen spaart. Ten opzichte van 2017 is dat toegenomen. Ongeveer zes op de tien Nederlanders heeft een potje voor onvoorziene uitgaven. Ook maakt de helft van de Nederlanders gebruik van vaste budgetten bij het doen van boodschappen, op vakantie gaan en het kopen van kleding.

Goed voorbereid

Het zijn nog geen grote aantallen, maar we kunnen concluderen dat meer mensen beter voorbereid zijn op zaken als pensionering en scheiding. Dit in tegenstelling tot de voorbereiding op minder

inkomen uit arbeid, door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Maak een afspraak bij een financieel adviseur

Een financieel adviseur kan je helpen om je financiele situatie goed in beeld te brengen zodat je goed voorbereid bent als je bijvoorbeeld werkloos raakt. Of arbeidsongeschikt. Ook blijkt dat zo’n zes op de tien Nederlanders niet of niet regelmatig checkt of hun financiële producten nog bij hun passen. Jammer, want bepaalde producten kunnen door de jaren heen niet meer aan je verwachtingen voldoen óf het kan zijn dat je ergens anders goedkoper uit bent. Dat is het onderzoeken waard.

Maak hier een afspraak

met een financieel adviseur om jouw financiële situatie eens goed te bekijken.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel