sluiten
Home Actueel
Tips van een hypotheekadviseur
Blog

Tips van een hypotheekadviseur

Het kopen van een huis is misschien wel de grootste financiële beslissing in je leven. Het geeft een fijn gevoel om goed voorbereid bij een hypotheekadviseur aan tafel te zitten. Je wilt tenslotte haarfijn weten wat deze grote aankoop – met bijbehorende hypotheek – voor je financiële situatie gaat betekenen. Onze adviseur geeft jou en andere huizenkopers hieronder een aantal bruikbare tips.

Laatst gewijzigd

donderdag 31 oktober 2019

Tip 1. Kies voor onafhankelijk advies

Als toekomstig huizenkoper kun je kiezen voor je huisbank. Gewoon, omdat ook je rekeningen daarlopen. Mijn advies is: kies voor een onafhankelijke hypotheekverstrekker. Bij je huisbank bieden ze je namelijk alleen maar hypotheken van zichzelf aan. Terwijl een onafhankelijke partij, zoals Hypotheek Visie, hypotheken kan aanbieden van bijna alle geldverstrekkers in Nederland. Alleen op deze manier kun je uitvinden welke hypotheek het meest voordelig en passend is. In de supermarkt heb je toch ook keus uit verschillende soorten hagelslag.

Tip 2. Een professioneel hypotheekmaatje

Je financiële situatie blootleggen is best een ding. Zorg er daarom voor dat je een klik hebt met de hypotheekadviseur die tegenover je zit. Hij of zij is namelijk niet alleen geïnteresseerd in de rentestand en voorwaarden van hypotheken, maar vooral ook in jouw situatie. Ben je getrouwd? Wil je op korte termijn kinderen? Hoe ziet je werksituatie er nu en in de toekomst uit? En wat verdien je? Deze factoren zijn van belang om een goed advies geven, maar zijn ook best persoonlijk. Heb je eenmaal een hypotheekadviseur gevonden waar je volledig op vertrouwt? Dan ben je de rest van je leven verzekerd van deskundig hypotheekadvies.

Tip 3. Stel alle vragen die je hebt

De meeste huizenkopers zijn geen experts op het gebied van hypotheken. Dat is niet erg, daar is een hypotheekadviseur voor. Ik raad je aan je wel goed voor te bereiden op het adviesgesprek. Zet eventueel vragen op papier. En stel ook vooral vragen als er tijdens het gesprek vraagtekens opduiken. Een hypotheekadviseur is er om die vragen te beantwoorden en alle lastige begrippen begrijpelijk te maken. Zo weet je wat je afsluit en waarom.

Tip 4. Je financiële administratie

Er komt tijdens dit traject veel op je af. Ook papierwerk. Om een hypotheek af te sluiten moet je beschikken over de juiste documentatie. De adviseur vertelt je welke papieren je moet aanleveren. Het is belangrijk om je papieren op orde te hebben: wees eerlijk over kredieten, lever de stukken op tijd aan en bewaar alles op één plek.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel