sluiten
Home Actueel
Vinden van woning is geen gelopen race
Blog

Vinden van woning is geen gelopen race

Zes jaar geleden kocht een klant een twee-kamer-appartement in Amsterdam. Een fijne plek in de drukte en gezelligheid van de grote stad. Sinds een jaar woont ze hier samen met haar vriend. De wens om groter te gaan wonen bestond al, maar sinds het vele thuiszitten – en werken is die wens alleen maar groter geworden. Terwijl ze door Amsterdam fietsten, viel het ze op dat er best nog wel wat huizen te koop staan. Ze besloten contact op te nemen met een hypotheekadviseur om de maximale hypotheek te berekenen en wat bleek: ook in hun prijsklasse stonden er leuke woningen te koop. Met een beetje geluk en hulp van een aankoopmakelaar wisten ze hun droomhuis binnen twee maanden op de kop te tikken.

Laatst gewijzigd

vrijdag 8 mei 2020

Meer te koop borden in tuin

Zo kan het dus ook. Uit het klantverhaal kun je opmaken dat de Coronacrisis jouw woonwens helemaal niet in de weg hoeft te staan. Uit een rondgang van RTL Z blijkt zelfs dat makelaars het op dit moment erg druk hebben. Zo staan er op dit moment meer woningen te koop op Funda dan een jaar geleden. De crisis weerhoudt huizenbezitters er niet van hun woning te koop te zetten en dat biedt kansen voor huizenzoekers. Dit betekent niet dat het te kort aan woningen is opgelost, maar het betekent wel dat het vinden van een woning geen gelopen race is.

Hulptroepen bij woningzoektocht en financiering

Het klinkt cliché, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Simpelweg omdat je daardoor inzichtelijk hebt wat je mogelijkheden en wensen zijn. Door te weten wat je zoekt in een woning

en hoe hoog je hypotheek mag zijn, kun je sneller schakelen. En daar vraagt deze periode op de huizenmarkt om. Een hypotheekadviseur kan je voorafgaand aan de huizenjacht al goed informeren over je financieringsmogelijkheden. En wist je dat ze bij onze vestigingen ook contacten hebben met lokale makelaarskantoren en taxateurs? Alle hulptroepen worden ingeschakeld om jou bij te staan in je zoektocht naar een woning.

Maak een afspraak bij een deskundig, onafhankelijk adviseur en wie weet betreed jij binnenkort je gloednieuwe huis.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel