sluiten
Home Actueel
Zo bereid je je goed voor op een hypotheekgesprek!
Blog

Zo bereid je je goed voor op een hypotheekgesprek!

Je hebt een huis op het oog waar je al jaren van droomt. Of je zit in de oriënterende fase en de echte zoektocht moet nog beginnen. Een leuke tijd breekt aan: jij gaat op zoek naar je droomhuis. Maar er moet nog wel wat gebeuren voordat dat paleis ook echt van jou is. Daarom is het in iedere fase heel slim om aan te schuiven bij een deskundig hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Zo bereid je je goed voor op een adviesgesprek:

Laatst gewijzigd

donderdag 9 juli 2020

100% onafhankelijk

Ga jij advies inwinnen bij je huisbank of kies je toch voor een onafhankelijke partij? Er is een verschil. Een huisbank biedt vaak alleen hypotheken van zichzelf aan. Terwijl je bij een onafhankelijke partij uit een breed scala aan hypotheken van diverse geldverstrekkers kunt kiezen. En dat betekent dat je altijd de beste en meest voordelige hypotheek kunt afsluiten. Hypotheek Visie is 100% onafhankelijk.

Inzicht in je financiën

Al tijdens een oriënterend gesprek zal de hypotheekadviseur vragen naar je financiële situatie. Je inkomen is namelijk dé graadmeter voor het berekenen van je maximale hypotheek. En met financiële situatie bedoel ik de situatie nu, maar ook in de toekomst. Er kunnen namelijk veranderingen plaatsvinden, die je inkomsten beïnvloeden. En ook dan wil je je hypotheek kunnen betalen. Je voorbereiden doe je dus door alvast na te denken over hoe jij jezelf nu en in de toekomst ziet (wonen). Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: hoeveel wil ik uitgeven aan mijn maandlasten? Komt er een moment dat ik minder wil gaan werken? Wat wil ik financieel regelen met mijn partner? En hoe wil ik de hypotheek aflossen? De antwoorden op deze vragen helpen je tijdens het gesprek en maken je wensen duidelijk.

Er zijn geen domme vragen

Dat is ons motto. Hoewel de hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie er alles aan doen om de materie zo duidelijk mogelijk uit te leggen, is het helemaal niet erg als je niet alles meteen begrijpt. Stel dan vooral al je vragen. Uiteindelijk sluit jij een hypotheek af en is het belangrijk dat je alles tot in de details begrijpt. Dus, heb je nog vragen?

Documenten, documenten & documenten

Tijdens een eerste hypotheekgesprek kun je documenten zoals je salarisstrook meenemen. Dit geeft inzicht in je financien. Maar vooral in een later stadium worden deze documenten nóg belangrijker. Mijn tip is dan ook om ervoor te zorgen dat je je financiële administratie op orde hebt. Verzamel alle documenten in een map. Welke documenten je in welke fase nodig hebt, communiceert de adviseur tijdig met je.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor het hypotheekgesprek. Zien we je snel bij een van onze vestigingen door heel Nederland? Maak een afspraak.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel