sluiten
Home Actueel
Ga je verhuizen? Overweeg de meeneemregeling en ken de voorwaarden!
Blog

Ga je verhuizen? Overweeg de meeneemregeling en ken de voorwaarden!

In deze tijden van stijgende prijzen is het fijn om alles op financieel gebied zo goed mogelijk voor jezelf geregeld te hebben. Heb je bijvoorbeeld voor je huidige woning gunstige rentetarieven? Dan is het fijn als je hier ook nog gebruik van kunt maken zodra je gaat verhuizen.    

De meeneemregeling maakt het in veel verhuissituaties mogelijk om rente van jouw huidige hypotheek mee te nemen naar de hypotheek voor jouw nieuwe woning. Lees snel verder om te weten wanneer je gebruik kunt maken van de meeneemregeling en waarom de voorwaarden zo belangrijk zijn om te kennen.   

Laatst gewijzigd

donderdag 27 juni 2024

Meeneemregeling

  De voorwaarden 

  Niet iedereen kan zomaar gebruikmaken van de meeneemregeling. Hier zitten vaak de volgende voorwaarden aan verbonden:   

  • Je moet bij je huidige hypotheekverstrekker blijven om gebruik te mogen maken van de meeneemregeling.    

  • Wanneer je voor je nieuwe woning een hypotheekbedrag nodig hebt dat hoger is dan de openstaande schuld van je oude woning, dan geldt de meeneemregeling alleen voor het originele deel. Voor het meerdere zal je dus de actuele marktrente gaan betalen. Om gebruik te kunnen maken van de meeneemregeling, dient ook deze aanvullende hypotheek bij de huidige geldverstrekker afgenomen te worden.  

  • Wanneer je een rentevaste periode hebt afgesloten, geldt de meeneemregeling voor de periode die je nog niet gebruikt hebt. Bijvoorbeeld: je hebt een hypotheek van € 300.000 afgesloten voor 20 jaar en na 10 jaar wil je verhuizen, dan geldt deze lage rente bij jouw nieuwe woning nog maar voor 10 jaar. 

  Wil je weten of je voldoet aan de voorwaarden voor de meeneemregeling? Onze ervaren hypotheekadviseurs zoeken dit graag voor je uit in een vrijblijvend gesprek.   

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  De kleine lettertjes van de bank   

  Er zijn veel banken die wat minder gesteld zijn op de meeneemregeling. Door deze regeling lopen zij namelijk het risico om veel rentes van rond de 1% te moeten hanteren. Veel banken verwijzen hun klanten om deze reden vaak naar de kleine lettertjes van hun voorwaarden. Er zijn vaak bepalingen waarop je niet bedacht bent waardoor, wanneer je hier niet tijdig rekening mee houdt, je geen gebruik kunt maken van de meeneemregeling. 

  Wil je niet voor onplezierige verrassingen komen te staan? Kijk dan goed naar de voorwaarden die jouw bank aan de meeneemregeling heeft verbonden. Iedere bank kan andere voorwaarden aan de meeneemregeling verbinden. De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie helpen je graag door de voorwaarden van jouw bank voor jouw specifieke hypotheek te onderzoeken. Op deze manier voorkom je onaangename verrassingen wanneer je gaat verhuizen.    

  Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via de onderstaande button. 

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  verhuizen of blijven wonen Blog Verhuizen of blijven wonen: wat is verstandig? Blog Verbouwen of verhuizen? hypotheek meenemen verhuizen verhuisregeling Blog Verhuisregeling: hypotheek meenemen naar volgende woning?
  Meer actueel