sluiten
Home Actueel
Het voordeel van rentemiddeling
Blog

Het voordeel van rentemiddeling

‘Rentemiddeling wordt makkelijker voor huiseigenaren’ – zo klinkt de kop van het artikel op de voorpagina van de krant. Voorheen rekenden banken toeslagen of een boete als een klant na rentemiddeling toch vertrok. Dit mag nu niet meer. Daarnaast mogen banken niet meer rekenen voor rentemiddeling, dan de kosten die ze ervoor maken. Dat moedigt aan om toch voor rentemiddelen te kiezen.

Laatst gewijzigd

zondag 30 juni 2019

Wat is rentemiddeling?

Rentemiddeling

is een manier om je hypotheekrente te verlagen. Dit is interessant voor huizenbezitters die een hypotheek hebben met een hogere rente dan de huidige rente. Door rentemiddeling spreek je met je geldverstrekker een nieuwe rentevaste periode af met een nieuwe, lagere rente. De hoogte van de nieuwe rente wordt bepaald door het gemiddelde van je huidige hypotheekrente en de actuele marktrente. Met als positief gevolg dat je hypotheekrente lager uitvalt. Enkele voordelen van rentemiddeling:

Er wordt niet opnieuw gekeken of je de hypotheek kunt krijgen op basis van je inkomen

Je hoeft geen extra kosten te maken voor een taxatie of de notaris

Je hebt de zekerheid dat je hypotheekrente voor een langere tijdvaststaat

Je kunt overigens niet bij alle geldverstrekkers rentemiddelen.

Rentemiddelen of oversluiten?

Rentemiddelen

is niet de enige optie om je hypotheekrente te verlagen. Dit kan ook door het

oversluiten

van je hypotheek. Hierbij verhuis je naar een nieuwe geldverstrekker, waardoor je gebruik kunt maken van de huidige lage rentestand. Sluit je tussentijds over, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een boete. Laat je hierdoor niet afschrikken, want ondanks de boete kan het nog steeds interessant zijn om over te sluiten.

Welke optie het meest geschikt is, hangt af van je situatie. Een hypotheekadviseur bekijkt of rentemiddelen een goed idee is, of dat je beter je hypotheek kunt oversluiten naar een andere geldverstrekker. Een advies op maat!

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel