sluiten
Home Actueel
Huis renoveren populairder dan ooit
Nieuws

Huis renoveren populairder dan ooit

De coronacrisis heeft in ieder geval de bouwsector voor het grootste gedeelte gespaard. De reden dat deze branche niet de das om is gedaan, is door de verbouwingswoede die Nederlanders massaal ervaren. Zo lang thuiszitten, maakt creatief. Huizenbezitters pimpen hun woning met een nieuwe dakkapel, kozijnen of een veranda.

Hypotheek Visie

vrijdag 3 juli 2020

Verklaring voor renovatiewoede

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom we aan de slag gaan met onze woning. Tijdens de crisis zijn er Nederlanders die flink gespaard hebben. Of er is een potje vrijgekomen omdat men deze zomer niet op vakantie gaat. Naast het inzetten van spaargeld zijn er nog andere financieringsmogelijkheden voor het verbouwen van je koopwoning. En dat verbouwen is in deze tijd helemaal geen slecht idee. De krapte op de woningmarkt maakt het lastiger om een nieuwe woning te kopen, dus de huidige woning helemaal naar de zin maken is een uitstekende optie.

Een duurzame verbouwing

Als je dan toch met je verbouwplannen aan de slag gaat, overweeg dan ook duurzame aanpassingen aan je woning. Zoals zonnepanelen. Het voordeel hiervan is dat je dit op termijn aan je energierekening gaat merken. Deze gaat namelijk omlaag. Energiebesparende maatregelen kun je meefinancieren in je hypotheek. Je mag bij het energiezuiniger maken van je huis meer lenen, 106% van de waarde van de woning.

Financieringsmogelijkheden

Ook geldverstrekkers merken dat verbouwen populair is. Het aantal hypotheken dat voor woonverbeteringen wordt afgesloten, steeg bijvoorbeeld bij ABN-AMRO met maar liefst 65%. Behoort het opknappen van jouw huis tot de opties? Zo ja, een hypotheekadviseur adviseert je over de financieringsmogelijkheden.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel