sluiten
Home Actueel
Hypotheek voor duurhuurders
Nieuws

Hypotheek voor duurhuurders

Waarom kan ik wel al jaren zonder problemen mijn hoge huur betalen, maar geen hypotheek krijgen? Het is een vraag die veel klanten hebben als ze bij onze hypotheekadviseurs op gesprek komen. Wanneer je maandelijks meer dan een derde van je maandelijkse netto-inkomen uitgeeft aan huur dan ben je een zogenaamde duurhuurder. Om deze groep meer kans te geven op de woningmarkt zijn vijf geldverstrekkers een pilot ‘Duurhuur’ gestart. Je kunt dan onder een aantal voorwaarden nu wel een hypotheek krijgen. Lees meer over de duurhuurders hypotheek.

We kijken graag met je mee of jij in aanmerking komt voor de pilot.

Maak snel een vrijblijvende afspraak met adviseur in jouw buurt.

Hypotheek Visie

vrijdag 23 juni 2023

  Pilot duurhuurders hypotheek

  De samenwerkende partijen willen huurders die een hoge huurlast hebben de mogelijkheid bieden om met een hypotheek met NHG op maat alsnog een eigen huis te kunnen kopen. Dit wordt de duurhuurders hypotheek genoemd. De partijen wijken daarbij af van de standaard hypotheektoets. Maar uiteraard is het doel nog wel steeds dat jij veilig en verantwoord een hypotheek kunt krijgen.

  Voorwaarden pilot hypotheek duurhuurders

  Ben jij duurhuurder en wil je een huis kopen? Misschien kom je in aanmerking voor deze pilot. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je huurt in de vrije sector. Maandelijks betaal je een relatief hoge huur (bijvoorbeeld € 1000).

  • Je hebt de afgelopen 36 maanden een huis gehuurd. Je kunt dit aantonen met een huurcontract.

  • Je betaalt de huur met vaste regelmaat en je hebt geen achterstanden. Dit kun je aantonen met een bankafschrift.

  • Je inkomen en vermogen zijn de afgelopen maanden stabiel gebleven.

  • De pilot loopt maximaal twee jaar of tot 1.000 hypotheekverstrekkingen.

  Duurhuurders hypotheek

  Maatwerk hypotheek

  Je kunt aan de gestelde voorwaarden voldoen, maar dat wil niet zeggen dat een hypotheek verantwoord is. Met een eigen woning krijg je te maken met kosten die je bij een huurwoning niet hebt. Denk aan kosten voor onderhoud, extra verzekeringen en gemeenteheffingen. Die moet je natuurlijk wel kunnen betalen. Of je een hypotheek kunt krijgen, is dus afhankelijk van jouw specifieke situatie. Dit betekent dat maatwerk hypotheekadvies noodzakelijk is.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over deze pilot voor duurhuurders en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een hypotheek voor duurhuurders ? Onze hypotheekadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Maak een afspraak. Het eerste gesprek is gratis.

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Nieuws Bieden op een huis met veel geïnteresseerden verhuizen of blijven wonen Blog Verhuizen of blijven wonen: wat is verstandig? bijkomende kosten huis kopen Blog Bijkomende kosten: met welke kosten krijg je te maken als je een huis koopt?
  Meer actueel

  Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

  Accepteren