sluiten
Home Actueel
Toenemend aantal huizenkopers kiest voor woning in landelijke gemeente
Nieuws

Toenemend aantal huizenkopers kiest voor woning in landelijke gemeente

In samenwerking met Platform31 onderzocht het Kadaster de populariteit van landelijke gemeenten. Met name voor huishoudens, die onmogelijk aan een koopwoning kwamen in de Randstad, bleek een landelijke regio het ideale toevluchtsoord. De afgelopen jaren nam het aantal verhuizingen richting het platteland toe en aankopen door stedelingen in de Randstad zelf af.

Hypotheek Visie

donderdag 1 september 2022

Kopers verruilen stad voor het platteland

Het percentage huizenkopers dat de stad verruilde voor een meer groene omgeving in de periode 2018 tot 2020 bedraagt 11%. In vergelijking met een eerdere periode – tussen 2009 en 2011 – is dat een stijging van 3%. Uit onderzoek blijkt dat het meestal gaat om nieuwkomers uit grotere buurgemeenten. Wel is het belangrijk de percentages in perspectief te plaatsen. Dit houdt geen overdaad aan verhuizingen naar het platteland in, maar geeft wel aan dat huizenkopers steeds vaker bereid zijn verder te kijken dan de stad.

1 op de 4 huizenkopers verhuist verder weg

Verschillende soorten woningen werden verkocht in de randgemeenten. Vrijstaande woningen werden het meest door oudere kopers bemachtigd, maar appartementen en tussenwoningen deden niet onder. Deze woningen werden door stedelingen

eveneens steeds vaker aangekocht in groene gebieden. Niet alle huizenkopers kozen voor een optrekje dicht bij de eigen woonplaats. 1 op de 4 verhuisde naar een woning op een afstand van meer dan 10 km van de huidige woning.

Advies bij verhuizen en een hypotheek

Met de drukte op de woningmarkt is het niet gek dat meer mensen de afgelopen jaren uitweken naar landelijke regio’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voordelen die wonen op het platteland heeft. Lees: rust en ruimte. Je maximale hypotheek berekenen voor een pareltje op het platteland? Of heb je al een droomwoning gevonden tussen al het groen?

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur in de buurt of ga voor online hypotheekadvies.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel