sluiten
Home Actueel
Aantal hypotheken met NHG toegenomen
Nieuws

Aantal hypotheken met NHG toegenomen

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie geeft consumenten een stukje extra zekerheid. NHG denkt namelijk mee als consumenten hun hypotheeklast niet meer kunnen betalen. Onder voorwaarden kan de restschuld – indien daarvan sprake is na verkoop van de woning – worden kwijtgescholden. In het tweede kwartaal van 2019 werden er 14% meer van dit soort hypotheken afgesloten.

Hypotheek Visie

zondag 4 augustus 2019

Hypotheek met NHG in de lift

NHG viert in 2019 haar 25-jarig bestaan. Nu zitten hypotheken met NHG in de lift. Dit was een jaar eerder wel anders. Toen was er sprake van een forse daling in het aantal hypotheken met NHG. Ook cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar tonen een daling aan: -12%. In april, mei en juni kwam daar echter verandering in. In deze maanden vond er een toename van 14% plaats. De toename hangt samen met dat er meer bestaande woningen zijn verkocht in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal. Daarnaast werd begin dit jaar de maximale hypotheeksom met NHG verhoogd tot €275.000.

Verliesdeclaraties dalen

Mocht een consument willen terugvallen op de NHG-regeling na het verkopen van de woning met verlies, dan dient de geldverstrekker een verliesdeclaratie in. NHG toetst die declaratie vervolgens om te kijken of de geldnemer in aanmerking komt voor kwijtschelding van de restschuld. Het aantal verliesdeclaraties daalde met -65% in vergelijking met vorig jaar. Een forse afname, die vooral samenhangt met de stijgende huizenprijzen. Het komt nu minder voor dat een woningverkoop niet voldoende opbrengt om de hypothecaire lening af te kunnen lossen.

Interesse in een hypotheek met NHG?

Wil je een nieuwe woning kopen? Kijk dan wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek met NHG.

Maak een afspraak met een van onze financieel adviseurs. Zij kunnen je er alles over vertellen.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel