sluiten
Home Actueel
Heb jij het ja-woord gegeven?
Blog

Heb jij het ja-woord gegeven?

Laatst gewijzigd

donderdag 4 juni 2020

Afspraken bij samenwonen

Het is een fijn gevoel om samen van jullie huis een echt thuis te maken. Rust zit ‘m in de inrichting, een warme sfeer, mooie meubels, maar ook in je financiën. Financiële rust zorgt er mede voor dat je onbezorgd kunt samenwonen en dat je op allerlei scenario’s bent voorbereid. Zo weten jullie zeker dat wat er ook gebeurt, jullie de zaakjes op orde hebben. Want helaas zien we ook soms de roze wolk in een donkere wolk veranderen. En juist dan – tussen al het geregel en de emoties door – is het prettig als alles goed geregeld is. Hoe je dat doet? Door middel van een samenlevingscontract. Hierin worden jullie afspraken vastgelegd omtrent de verdeling van de kosten, inkomsten, eigendommen en spullen.

Trouwen & een woning

Je trouwerij staat wellicht nu even on hold, maar hopelijk kan dat mooie feest spoedig plaatsvinden. Tot die tijd kun je je verdiepen in de financiële kant van trouwen, want dat is sinds 2018 veranderd. Mocht je het nog niet weten: nu trouw je automatisch in beperkte gemeenschap

van goederen. Alles wat nu van jou is, blijft van jou. Als je nu een woning hebt die op jouw naam staat, dan blijft die woning van jou en ben jij verantwoordelijk voor de hypotheekschuld. Bij scheiding hoeft het huis dan ook niet verdeeld te worden. Net zoals een schenking die je hebt ontvangen. Bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk worden opgebouwd, zijn wel gemeenschappelijk.

Zeg je na het lezen van deze blog nog steeds volmondig ‘ja’ op trouwen of samenwonen? Super! Nu ben je goed voorbereid. Een hypotheekadviseur biedt je bij deze stappen in je financiële leven ondersteuning. Wij begrijpen het namelijk goed als je vragen hebt. Trek vooral aan de bel.

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur. Op dit moment zijn al onze vestigingen ook uitgerust voor telefonisch en online advies.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel