sluiten
Home Actueel
Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?
Blog

Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?

“Waarom hebben jullie een kopie van mijn paspoort nodig? Mijn salarisstrook stuur ik liever niet op, ik kan je ook wel gewoon vertellen hoeveel ik verdien.” De hoogte van je salaris, spaargeld of paspoortgegevens… sommige gegevens houd je liever voor jezelf. Maar soms moet je deze gegevens wel delen. Bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening of bij het aanvragen van een hypotheek. Ik leg je graag uit waarom wij deze gegevens nodig hebben en wat wij hiermee doen.

Laatst gewijzigd

dinsdag 1 mei 2018

Wanneer je bij ons een afspraak maakt voor een oriëntatiegesprek vragen wij je een aantal gegevens op te sturen. Hierbij moet je denken aan een kopie van je paspoort, inkomensgegevens, gegevens over een eventuele huidige hypotheek en eventueel lopende kredieten. Deze gegevens gebruiken wij om een analyse te maken van je financiële situatie. Uiteindelijk volgt hieruit ons advies en weet je welke maatregelen je kunt nemen om de gewenste financiële zekerheid te realiseren. Het opstellen van een goed financieel advies kun je vergelijken met het maken van een puzzel. Missen we een stukje van de puzzel dan kunnen we geen verantwoord advies geven. Het is daarom belangrijk om alle benodigde gegevens aan te leveren.

Tijdens het aanvraagproces geven wij de ontvangen persoonsgegevens alleen aan derden door wanneer dat noodzakelijk is voor de aanvraag. Hierbij geven we alleen de gegevens door welke ook echt benodigd zijn om de gevraagde werkzaamheden uit te voeren.

Om de privacy te blijven waarborgen en burgers nog beter te beschermen is per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Dit is een nieuwe privacywetgeving welke geldt voor de gehele Europese Unie. Het is een vernieuwing van de Data Protection Directive uit 1995 waarbij rekening wordt gehouden met moderne ontwikkelingen zoals social media, cloudopslag en cybercrime. Op dit moment zijn wij druk bezig om deze wet te implementeren in onze werkwijze. We zullen onze klanten pro-actief en op aanvraag informeren over hoe wij persoonsgegevens verzamelen en verwerken. Hierover volgt later meer.

Wij mogen jouw persoonsgegevens dus alleen gebruiken met een concreet, vooraf omschreven doel. Persoonsgegevens worden verwijderd zodra de wettelijke bewaartermijn is verstreken. Wees je ervan bewust welke gegevens je deelt. Bij Hypotheek Visie hebben wij jouw privacy hoog in het vaandel staan en gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op!

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel