sluiten
Home Actueel
De invloed van het coronavirus op de huizenmarkt
Nieuws

De invloed van het coronavirus op de huizenmarkt

De impact van het coronavirus is groot. Ook de huizenmarkt merkt inmiddels de invloed. Zo is de Open Huizen Route van 28 maart afgelast. Wat verder de gevolgen zullen zijn is nog onduidelijk. Maar de verwachting is dat het effect van het coronavirus ook op de huizenmarkt zichtbaar zal zijn. Hypotheekadvies kan ondertussen gewoon doorgaan. Met maatregelen op de vestiging of telefonisch vanuit thuis.

Hypotheek Visie

zaterdag 7 maart 2020

De hypotheekrente

De hypotheekrente staat al een geruime tijd laag. Door de huidige onzekerheid verwachten we dat geldvertrekkers de rentes licht gaan verhogen. Lees de renteverwachting >

NVM Open Huizen Dag 28 maart

De NVM heeft de Open Huizen Dag van 28 maart afgelast. De NVM geeft aan dat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van het uitbreiden van besmettingen. De NVM Open Huizen Dag wordt bezocht door tienduizenden bezoekers. Door de huidige krapte op de huizenmarkt was de verwachting dat de editie van 28 maart ook veel bezoekers zou trekken. Daardoor heeft de NVM besloten de Open Huizen Dag niet door te laten gaan. Uiteraard kan met in achtneming van de maatregelen van RIVM een bezichtiging wel doorgaan.

Vereniging Eigen Huis

De Vereniging Eigen Huis (VEH) krijgt op dit moment nog geen meldingen dat mensen afzien van een huis. Ook geven zij aan dat het nog niet merkbaar is of bezichtigingen, woningtaxaties, verbouwingen of de overdracht bij de notaris worden afgezegd. Wel is de verwachting dat het consumentenvertrouwen zal dalen.

Onze vestigingen zijn open

De vestigingen van Hypotheek Visie zijn overwegend open. Voor vragen zijn wij telefonisch in ieder geval goed bereikbaar. Wil je een afspraak maken met een hypotheekadviseur, dan kan dat. In overleg plannen we dit in op de vestiging of telefonisch. We hebben allerlei digitale middelen om je advies op afstand te geven indien dat nodig is. Zo kunnen we je altijd helpen met je adviesvraag rondom je hypotheek. Ook op afstand, maar toch persoonlijk.

Hypotheek Visie en het coronavirus

Hypotheek Visie vindt jouw gezondheid en die van onze medewerkers het allerbelangrijkste. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM en acteren serieus op de maatregelen die worden geadviseerd. Lees hier welke maatregelen wij aanhouden.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel