sluiten
Home Actueel
Huis kopen voor flexwerkers binnen handbereik
Nieuws

Huis kopen voor flexwerkers binnen handbereik

Heb jij een flexibel arbeidscontract via een uitzendbureau? En wil je graag een huis kopen? De perspectiefverklaring zorgt voor mogelijkheden. Naast Randstad sluit ook uitzendkoepel ABU (Algemene Bond uitzendondernemingen) zich nu aan bij het initiatief.

Hypotheek Visie

woensdag 5 juli 2017

Regeling perspectiefverklaring verruimd

Sinds begin 2017 verstrekken al enkele uitzendbureaus de perspectiefregeling. Hierdoor bieden ze Flexwerkers meer kans op het kunnen kopen van een een woning. Naar verwachting sluiten meerdere uitzendbureaus zich in de loop van het jaar aan bij dit initiatief. Dit mede dankzij de 'Stichting Perspectiefverklaring' van ABU, die uitzendbureaus gaat certificeren en hiermee een hypotheek voor flexwerkers dichterbij brengt. ABU-directeur Jurriën Koops zegt hierover: “Met de oprichting van de stichting maken we in één keer een grote stap: het kopen van een eigen huis komt nu binnen handbereik van álle uitzendkrachten in Nederland. Tot nu konden uitzendkrachten namelijk alleen terecht bij uitzendbureaus die lid zijn van de ABU.”

De perspectiefverklaring

Zoals de naam al zegt, biedt de perspectiefverklaring inzicht in de inkomensmogelijkheden en baankansen van de flexwerker. Er wordt gekeken naar het toekomstperspectief en op basis daarvan wordt het aangaan van een hypotheek voor mensen met een flexibel arbeidscontract eenvoudiger. Een vast contract is niet langer de standaard. Werk jij langer dan een jaar voor een uitzendbureau? Dan is er een grote kans dat je nu of binnenkort in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

Meer lezen? Klik hier >

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel