sluiten
Home Actueel
De Arbeidsmarktscan voor flexwerkers
Blog

De Arbeidsmarktscan voor flexwerkers

Ben jij uitzendkracht, invalkracht of heb je een tijdelijk contract zonder intentieverklaring? Dan ben jij wellicht blij met dit nieuws. Dankzij de Arbeidsmarktscan is het aankopen van een woning voor flexwerkers (met weinig ervaring) niet langer onbereikbaar. Als voorbeeld - mevrouw van Riel. Mevrouw van Riel werkt sinds kort voor een grotere keten in Utrecht, maar wel via een uitzendbureau. Dit betekent dat ze niet vast in dienst is bij haar werkgever, en ze dus minder zekerheid heeft. Toch is ook een jaar werkervaring, en goede kansen op de arbeidsmarkt, genoeg om een hypotheek te kunnen krijgen dankzij de Arbeidsmarktscan.

Laatst gewijzigd

zondag 1 juli 2018

De standaardregel voor flexwerkers

Ja, daar is ‘ie weer, die drie jaar. Ook voor flexwerkers is het standaard dat zij moeten voldoen aan een vast en bestendig inkomen in de afgelopen drie jaar. Geldverstrekkers kijken terug, en baseren daarop of de flexwerker voldoende zekerheid heeft om de hypotheeklast te kunnen dragen.

Ik voldoe niet aan de standaardregels, wat nu?

Het antwoord: de Arbeidsmarktscan. Dit hulpmiddel is vooral voor jonge flexwerkers. Zij kunnen vaak niet voldoen aan de standaardregel (3 jaar een vast, bestendig inkomen) en lopen daarmee een koopwoning mis. Dit terwijl zij vaak veel geld betalen aan huur, en door een koopwoning wellicht goedkoper uit zijn.

De Arbeidsmarktscan

De Arbeidsmarktscan brengt je kansen op de arbeidsmarkt in kaart en berekent hoeveel je minimaal de komende vijf jaar gaat verdienen. Om gebruik te kunnen maken van de scan moet je beschikken over een minimale arbeidshistorie van 1 jaar. De volgende groepen werknemers komen in aanmerking voor de Arbeidsmarktscan:

  • Seizoenswerkers

  • Uitzendkrachten

  • Oproep-/invalkrachten

  • Payrollers

  • Tijdelijke contracten zonder intentie

  • Werknemers met een tijdelijk contract met intentie, die korter dan 6 maanden in dienst is.

De Arbeidsmarktscan is nog maar bij een paar geldverstrekkers beschikbaar. Je hypotheekadviseur zet de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel