sluiten
Home Actueel
Mogelijke afschaffing salderingsregeling, maar toch blijven er voordelen!
Nieuws

Mogelijke afschaffing salderingsregeling, maar toch blijven er voordelen!

Eerder dit jaar was het plan om de salderingsregeling nog niet af te bouwen, maar de nieuwe coalitie denkt hier, in het nadeel van veel burgers, anders over. De nieuwe coalitie heeft besloten om de salderingsregeling, alsook de verplichting voor een warmtepomp, per 1 januari 2027 af te schaffen. Alhoewel deze plannen van de coalitie voor veel onrust kunnen zorgen, blijft het investeren in energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen nog steeds interessant. 

Hypotheek Visie

donderdag 4 juli 2024

Salderingsregeling

  Nog altijd voordelen  

  Zoals het er in het huidige regeerakkoord uitziet zal de salderingsregeling per 1 januari 2027 in één keer verdwijnen. Hierdoor gaan velen er ook vanuit dat de voordelen die je ervaart wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen gaan verdwijnen, maar dit hoeft niet zo te zijn.  

  Om te beginnen is het op dit moment nog niet duidelijk of de partijen uit de coalitie (PVV, NSC, VVD en BBB) het eens zijn over de concrete uitwerking van de beëindiging van de salderingsregeling. Verder zullen zonnepanelen nog altijd de woningwaarde verhogen, doordat het energielabel van een duurzamere woning hoger is. Hierdoor zal de verkoopprijs ook hoger worden.   

  Daarnaast zullen energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen de energierekeningen ook na het afschaffen van de salderingsregeling nog altijd flink kunnen verlagen.  

  Het klopt dat de huidige salderingsregeling ervoor zorgt dat je jouw investering in zonnepanelen sneller kan terugverdienen, maar dat betekent niet dat je de investering zonder salderingsregeling niet snel kan terugverdienen. Het is nog altijd goed mogelijk dat je ook zonder de salderingsregeling de investering van jouw zonnepanelen aanzienlijk snel hebt terugverdiend.  

  De ervaren hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie helpen je graag bij het regelen van jouw financiering voor zonnepanelen. Maak hiervoor een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via het onderstaande formulier.  

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  Afschaffing verplichting warmtepomp  

  Naast het afschaffen van de salderingsregeling wilt de coalitie de verplichting van het hebben van een warmtepomp bij vervanging van je cv-ketel ook schrappen. Je kunt hierdoor dus je huidige cv-ketel laten vervangen zonder ook een warmtepomp te hoeven aanschaffen. Net als het alsnog aanschaffen van zonnepanelen kan het alsnog aanschaffen van een warmtepomp naast een nieuwe energiezuinige CV een verduurzamingsinitiatief zijn wat nog altijd voordelen met zich meebrengt.

  Alhoewel de prijs van een warmtepomp nog altijd aan de hoge kant kan zijn, blijft het (vooral in combinatie met zonnepanelen) een grote kans om kosten mee te besparen. Door deze hoge kosten is het wel belangrijk om voorafgaand aan de beslissing in overleg te gaan met een deskundige partij. Lees meer over de warmtepomp en waar je allemaal rekening mee moet houden in ons onderstaande nieuwsartikel:  

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Nieuws Zonnepanelen: een interessante investering voor jouw woning Zonnepanelen zijn een manier om energie te besparen. Bespreek met je adviseur de mogelijkheden voor het financieren van energiebesparende maatregelen Blog Zonnepanelen, hoe financier je ze? Nieuws Verduurzamen van je woning is geld waard!
  Meer actueel