sluiten
Home Actueel
Pilot duurzaam wonen
Nieuws

Pilot duurzaam wonen

Wij Wonen Duurzaam, Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) en Hypotheek Visie slaan handen ineen voor duurzaam wonen.

Hypotheek Visie

zaterdag 1 juli 2017

Duurzaam wonen is het nieuwe wonen

Duurzame energiebronnen hebben de toekomst en ook op de huizenmarkt wordt de behoefte aan duurzaam wonen groter. Een duurzame woning brengt namelijk voordelen met zich mee zoals lagere energielasten en het vergroten van het wooncomfort zonder dat daarbij het milieu belast wordt. Daarnaast is duurzaam wonen ook gunstig voor de waarde van een huis. Hoe beter het energielabel, hoe meer de woning waard wordt. Om inzicht te verschaffen in de bespaarmogelijkheden voor jouw woning heeft Wij Wonen Duurzaam de Woonlastenverlager in het leven geroepen. Een eenvoudige tool die in kaart brengt welke verbeterstappen er nodig zijn om een huis van het huidige energielabel naar energielabel A te tillen.

Financiële mogelijkheden voor duurzaam wonen

Nog tot het einde van dit jaar kun je 101% van de woningwaarde lenen voor een hypotheek. Indien je investeringen doet voor verduurzaming van je huis kan dit bedrag worden verhoogd tot 106% van de woningwaarde. Voor het toekennen van de 106% streeft WEW naar een versoepeling van de acceptatienorm bij geldverstrekkers voor financieringen onder de NHG norm. Waar men voorheen gehele offertes moest aanleveren om de financiering rond te krijgen, wordt er nu toegewerkt naar een systeem waarbij een begroting volstaat. Zo wordt duurzaam wonen toegankelijker voor kopers.

Hypotheek Visie en de Woonlastenverlager

Tegen een gereduceerd tarief biedt Hypotheek Visie klanten de mogelijkheid om inzicht te krijgen in bespaarmogelijkheden door middel van verduurzaming. Hiermee kijken we verder dan het verstrekken dan een hypotheek. Onder het motto ‘je woont toch om te leven’ kijken onze adviseurs verder dan je financiële situatie, maar brengen ze in kaart wat lekker leven voor jou betekent. De Woonlastenverlager kan hierbij helpen. In eerste instantie wordt deze tool aangeboden bij een aantal Hypotheek Visie vestigingen om te kijken hoe de klant dit ontvangt.

Ook inzicht krijgen in de stappen naar een milieuvriendelijke woning?

Maak een afspraak >

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel