sluiten
Home
Huis kopen Tilburg

Een huis kopen in Tilburg

Het kopen van een huis in Tilburg is een grote stap waarbij er veel op je af komt. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheek past bij mijn situatie? Is dit het juiste moment om een huis te kopen of is het op dit moment verstandiger om een woning te huren? Hypotheek Visie is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur in Tilburg en zet de stappen die komen kijken bij het kopen van een huis in Tilburg voor je op een rij.

Huis kopen Tilburg

Stap 1: Je woonwensen bepalen

Tilburg is een gezellige stad in Noord-Brabant. Tilburg heeft een levendig winkelgebied en heeft vele gezichten. De stad biedt voor elke woonwens wat wils. Als je een huis wilt gaan kopen in Tilburg, is het belangrijk om vooraf je woonwensen te bepalen. In welke wijk wil je wonen? Zoek je een starterswoning, gezinswoning of een nieuwbouwwoning? Wanneer je jouw woonwensen inzichtelijk hebt, kun je gerichter zoeken naar een koopwoning in Tilburg.

Stap 2: De maximale hypotheek berekenen

Om te weten in welke prijsklasse je een huis in Tilburg kunt kopen, kun je online jouw maximale hypotheek berekenen. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag met een hypotheek die past bij jouw wensen, tegen zo laag mogelijke maandlasten.

Stap 3: Zoeken en bezichtigen

Op websites zoals funda.nl en jaap.nl vind je veel huizen die te koop staan in Tilburg. Ook kun je een aankoopmakelaar in de arm nemen die voor jou op zoek gaat. Heb je een woning gevonden? Dan maak je een afspraak met de makelaar om een bezichtiging in te plannen.

Stap 4: Bieden, onderhandelen en een voorlopig koopcontract

Als je het huis in Tilburg hebt gevonden dat je wilt kopen, ga je een bod uitbrengen. Zodra het bod geaccepteerd is, teken je een voorlopig koopcontract. Na het ondertekenen heb je nog drie dagen bedenktijd. In deze drie dagen kun je, zonder opgaaf van reden, van de koop afzien.

Stap 5: Je hypotheek regelen

Het koopcontract voor je nieuwe huis in Tilburg is rond. Nu is het belangrijk om je hypotheek te regelen. Het is verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een adviseur van Hypotheek Visie. Onze onafhankelijke adviseurs gaan voor jou op zoek naar een passende hypotheek. Wij vergelijken de verschillende aanbieders, berekenen de maandlasten en kiezen samen met jou voor de beste optie.

Stap 6: Overdragen bij de notaris

Als de hypotheekverstrekker jouw hypotheek heeft geaccepteerd, worden alle stukken doorgestuurd naar de notaris. Bij de notaris vindt de eigendomsoverdracht plaats en passeert de hypotheekakte. Vanaf nu ben je eigenaar van je droomhuis in Tilburg!

Jouw mogelijkheden voor het kopen van een huis in Tilburg

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een huis te kopen in Tilburg? De financieel adviseurs van Hypotheek Visie Tilburg helpen je graag verder.