sluiten
Home Actueel
Is jouw kind een held met geld?
Blog

Is jouw kind een held met geld?

De week van het geld is vandaag officieel van start gegaan. Een week met als doel om kinderen te leren omgaan met geld. Dit door middel van gastlessen op scholen en oefeningen voor thuis. Zelf heb ik nog geen kinderen, maar mijn collega en online financieel adviseur Dennis wel. Ik ging met hem in gesprek over het belang van bewustwording rondom geld onder kinderen.

Laatst gewijzigd

dinsdag 5 maart 2019

“Toevallig heb ik een paar jaar geleden een gastles op een school verzorgd tijdens de week van het geld. We bedachten een rollenspel. Leerlingen vervulden in het spel de verschillende rollen binnen een supermarkt. Uiteindelijk komen ze dan terecht bij vraagstukken als: hoe veel moet ik betalen voor deze boodschappen? Hoe veel krijg ik terug als ik met €50,- betaal? Enzovoorts. Eigenlijk was de boodschap: je kunt niet meer geld uitgeven dan dat je hebt. Dit probeer ik mijn kinderen in het dagelijks leven ook mee te geven. Zo krijgen ze allemaal zakgeld – de hoeveelheid baseer ik vaak op gegevens van het Nibud - waarmee ze zo nu en dan wat leuks kunnen kopen. Maar op is op!

Als financieel adviseur zie ik regelmatig

volwassenen die bijvoorbeeld door een krediet toch geen hypotheek kunnen krijgen of starters die net te weinig spaargeld hebben om een huis te kunnen kopen. Dat is jammer. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, zijn ze hopelijk ook beter voorbereid op de toekomst.”

Is jouw kind een held met geld? Op de website van de

week van het geld

vind je leuke oefeningen en tips & tricks voor kinderen en ouders.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren