sluiten
Home Actueel
Regeling restschuld wordt niet verlengd
Nieuws

Regeling restschuld wordt niet verlengd

Vereniging Eigen Huis voelt de minister van Binnenlandse Zaken aan de tand over de regeling restschuld.

Hypotheek Visie

maandag 3 juli 2017

Woningen onder water

De regeling restschuld werd in het leven geroepen als crisismaatregel om ervoor te zorgen dat steeds minder huizen onder water bleven staan. De gunstige regeling maakte restschulden aftrekbaar. Volgens Vereniging Eigen Huis zijn de problemen rondom de woningmarkt nog steeds voelbaar en zijn er nog ruim 300.000 mensen waarbij hun hypotheekschuld hoger is dan de waarde van hun woning. Kortom, deze woningen staan onder water. De regeling ging van start op 29 oktober 2012 voor de duur van 5 jaar.

Staatssecretaris ziet geen aanleiding voor verlenging

In tegenstelling tot Vereniging Eigen Huis ziet de staatssecretaris de veranderde woningmarkt als positief. Hij verwacht dat het percentage, van de huizen die onder water staan, zal dalen tot het niveau van voor de crisis. Vier jaar geleden stond 36% van de huizen onder water. Inmiddels is dit gedaald naar een percentage van 18%. Staatssecretaris Wiebes wijst VEH erop dat ook voor de crisis er 13% van de huizen onder water stond. De regeling zal nog gelden voor huizenbezitters die voor het einde van dit jaar hun huis verkopen.

Voor meer informatie over een huis onder water >

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren