sluiten
Home Actueel
Bod uitbrengen op een woning als ZZP’er: dit moet je weten!
Blog

Bod uitbrengen op een woning als ZZP’er: dit moet je weten!

Deze blog is voor jou als je al jaren voor jezelf werkt of als je nog maar net gestart bent met een eigen eenmanszaak. Want, hoe zit het dan met een huis kopen? Met een stabiele financiële situatie kun je als ZZP’er prima een woning kopen. Het is wel zo dat de financiële situatie van zelfstandigen er doorgaans anders uitziet dan van iemand in loondienst. Dit moet je weten als je een bod uitbrengt op een woning als ZZP’er:

*tekst gaat verder onder afbeelding

Laatst gewijzigd

donderdag 20 april 2023

bieden woning zzp'er

    Bod afhankelijk van huidige financiële situatie 

    Bij het verstrekken van een hypotheek – en het uiteindelijk bepalen van een bod - kijkt een hypotheekverstrekker altijd naar je huidige financiële situatie. Dit geldt zowel voor mensen in loondienst als ondernemers. Eigenlijk heb je als ZZP’er vrijwel dezelfde mogelijkheden als ieder ander. Het verschil zit in het onderbouwen van je inkomen. Iemand in loondienst kan loonstrookjes en een werkgeversverklaring overhandigen, als ZZP’er heb je de financiële overzichten nodig van de laatste 3 boekjaren. De geldverstrekker berekent het gemiddelde en gebruikt dit als toetsinkomen. Pas 1 jaar ondernemer? Ook dan zijn er mogelijkheden.  

    Advies voordat je op huizenjacht gaat

    Een bod uitbrengen als ZZP’er begint bij duidelijkheid over je maximale hypotheek. Het is in deze tijd belangrijk een zakcentje te hebben, aangezien de kosten koper voor eigen rekening is. Spaargeld is meestal niet voldoende om een huis te kopen, dus heb je een hypotheek nodig. Voorafgaand aan je zoektocht weten wat je kunt lenen, helpt je om gericht te zoeken en een bod uit te brengen dat past binnen je financiële mogelijkheden. 

    Openingsbod: bekijk soortgelijke huizen

    Dit geldt voor iedere potentiële huizenkoper: oriënteer je goed voordat je een openingsbod uitbrengt. Bekijk voor welke prijs soortgelijke huizen over de toonbank gingen. Een aankoopmakelaar kan je hierbij helpen. Met een goed openingsbod maak je meer kans, en als dat bod ook nog voldoet aan wat jij kunt lenen, is dat droomhuis ineens heel dichtbij! 

    Zekerheid over je maximale hypotheek als ZZP’er? Kijk eens naar De Hypotheekbelofte.

    Verzekeringen arbeidsongeschiktheid

    Een ZZP’er kan niet terugvallen op een werkgever. Als jij niet werkt – om welke reden dan ook – komt er geen inkomen binnen. Met name als je een huis koopt en een grotere verantwoordelijkheid draagt om de maandlast te betalen, is het verstandig na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als er onverhoopt iets gebeurt of je ziek wordt, ben je hiervoor verzekerd. Dat maakt het financieel risico kleiner.

    Meer weten over een hypotheek als ZZP’er?

    Een hypotheekadviseur verdiept zich in jouw financiële situatie om jou een passend hypotheekadvies te kunnen geven. Een advies dat gebaseerd is op jouw inkomsten, maar ook op handige weetjes omtrent het ondernemerschap en een hypotheek. Maak een afspraak

    Deel deze pagina:

    Meer actueel

    zonder risico van financiering Nieuws Risico bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering Nieuws Bieden op een huis met veel geïnteresseerden
    Meer actueel