sluiten
Home Actueel
Een woning met een minpunt? Geen probleem!
Blog

Een woning met een minpunt? Geen probleem!

Laatst werd ik gebeld door een klant. Hij was al enige tijd op zoek naar een geschikte woning, maar door de drukte op de woningmarkt greep hij steeds mis. Totdat hij tegen een woning aanliep met een mankementje. Verbouwen behoorde voor de klant eigenlijk niet tot de opties, maar dit huis kwam wel heel dicht in de buurt bij zijn droomhuis. Wat nu?

Laatst gewijzigd

zondag 4 november 2018

Onze hypotheekadviseur raadde hem aan niet te snel af te knappen op een woning met een minpunt. Sterker nog, een woning waar nog iets aan moet gebeuren kan een voordeel zijn. De woning is wellicht aantrekkelijker geprijsd, waardoor er ruimte in je budget overblijft om het huis naar wens te verbouwen.

Een verbouwing dus. Heb je genoeg spaargeld? Dan kun je dit natuurlijk gebruiken voor de verbouwing. Maar er zijn ook andere manieren om het oplossen van het minpunt te financieren. Zo kun je een verbouwing meefinancieren in je hypotheek, indien de verbouwing meerwaarde oplevert van de woning. Of je sluit een tweede hypotheek af naast de hypotheek die je nu al hebt. Dit moet echter wel mogelijk zijn op basis van je financiële situatie.

Serveer de woning die je op het oog hebt dus niet meteen af. Wie weet zijn er mogelijkheden om het huis helemaal naar je zin te maken én past dit ook nog eens binnen je budget. Een win-winsituatie. Laat je goed adviseren door een financieel adviseur over wat je mogelijkheden zijn!

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel