sluiten
Home Actueel
NHG: 20% van de huizenbezitters ligt wakker van geldzorgen
Nieuws

NHG: 20% van de huizenbezitters ligt wakker van geldzorgen

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) deed onderzoek naar hoe huizenbezitters kijken naar hun financiële situatie. Hieruit blijkt dat een op de vijf huiseigenaren geldzorgen heeft of er van wakker ligt.

Hypotheek Visie

maandag 12 juni 2023

NHG financiële problemen geldzorgen

Stress over financiën

De partij vroeg ruim 1000 mensen met een koopwoning naar hun financiële plaatje en de mate waarin dit zorgen geeft. Maar liefst 20% maakt zich op de een of andere manier zorgen over hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. 14% wist niet zeker of zij in de woonlast konden voorzien in het afgelopen jaar, wat in meerdere gevallen ook voor een betalingsachterstand zorgde. 

Huizenbezitters passen uitgavepatroon aan

Het onder een vergrootglas leggen van het uitgavepatroon beperkt zich niet enkel tot huishoudens met geldzorgen. Een groot deel van de ondervraagden gaf aan te besparen op energie en boodschappen. Het deel dat onvoldoende inkomen heeft voor de woonlasten heeft dit opgelost door te besparen of meer te gaan werken. Sommigen kozen ervoor de hypotheek aan te passen of bezuinigden op het onderhoud van hun woning. 

Advies is geen overbodige luxe

Opvallend is dat bijna de helft geen financieel adviseur inschakelt als het aankomt op financiële problemen. De ondervraagden besluiten dit op basis van de advieskosten, maar ook omdat ze het zelf willen oplossen. Hypotheek Visie laat deze kans niet onverlet om te benadrukken dat financieel advies geen overbodige luxe is. Om financiële problemen voor te zijn of ze op te lossen. Samen weten we meer dan alleen. Vragen over je hypotheek of is er iets veranderd in je leven, wat invloed heeft op je financiën en/of hypotheek? Vraag een hypotheekadviseur om hulp. Maak een afspraak. 

Deel deze pagina:

Meer actueel

zelf hypotheek regelen Blog Zelf aan de slag met je hypotheek? Denk hieraan! huiseigenaren subsidieaanvraag verduurzaming Nieuws Een derde huizenbezitters zet subsidieaanvraag verduurzamen niet door
Meer actueel