sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Sabine Bomhof - Hilversum/Utrecht

Franchisenemer Sabine Bomhof - Hilversum/Utrecht

Sabine Bomhof runt sinds 2016 samen met Sonja den Blanken de vestiging in Hilversum. In april 2019 kregen zij de kans om Hypotheek Visie Utrecht Overvecht over te nemen. Sabine gaat iedere dag met plezier naar haar werk. In dit interview vertelt ze waarom.

Sabine Bomhof van Hypotheek Visie Utrecht Overvecht kan je alles uitleggen over de hypotheek die bij jou past.

Vertel even kort wie je bent en welke vestiging je hebt opgestart.
Mijn naam is Sabine Bomhof en ik ben 34 jaar. Sinds 1 september 2016 ben ik samen met mijn collega Sonja den Blanken, de eigenaar van Hypotheek Visie Hilversum. En per 1 april 2019 zijn wij ook franchisenemers van Hypotheek Visie Utrecht Overvecht.

Ik heb ruim 12 jaar bij de Rabobank gewerkt. De laatste 7 jaar daarvan bij Rabobank Utrecht als Financieel Adviseur B. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd en daarnaast ben ik opgeleid tot Erkend Hypotheek Adviseur en Financieel Planner (FFP/CFP).

Wat is het dat je hart sneller laat kloppen omtrent hypotheken?
Meestal hoor ik ‘wat saai hypotheken’. Klanten geven ook vaak aan dat het ingewikkeld is of dat ze er geen interesse in hebben. Ze willen een huis kopen of verbouwen en een hypotheek hoort daarbij. Ik vind het leuk om elke dag weer met verschillende mensen in gesprek te gaan. Van starters tot doorstromers en van verbouwingsaanvragen tot echtscheidingen. Juist omdat de meeste mensen het niet leuk vinden is het voor mij een uitdaging om ze te helpen bij iets wat eigenlijk een van de belangrijkste en vaak ook duurste aankopen in hun leven is: een woning. De gesprekken met klanten maken me blij, ik ben altijd geïnteresseerd in wie de klant is en wat ze bezighoudt. Daarnaast houdt de combinatie cijfers, wetgeving en fiscale zaken (wat erg vaak wijzigt) mijn werk dynamisch.

Waarom ben je als franchisenemer aan de slag gegaan?
Nadat ik een aantal jaar geleden de opleiding FFP heb afgerond begon het te kriebelen om iets voor mezelf te gaan doen. Ik vond mijn werk bij Rabobank als adviseur erg leuk en ging elke dag met plezier naar mijn werk. Maar na zoveel jaar wilde ik graag een nieuwe uitdaging en andere functies binnen de bank spraken mij niet aan. Wat ik doe als adviseur vind ik namelijk het leukst! Samen met Sonja ben ik me gaan oriënteren of het mogelijk was om voor onszelf te beginnen.

Wat sprak je zo aan om een franchisevestiging op te richten bij Hypotheek Visie?
Sonja en ik hebben met meerdere partijen gesprekken gevoerd. Al snel bleek dat Hypotheek Visie een prettige partij is. Vanaf moment één waren we in gesprek met de algemeen directeur. Bij andere partijen spraken we vaak met een medewerker. Hypotheek Visie bestaat ruim 25 jaar en de medewerkers op het hoofdkantoor zijn er lang werkzaam, sommigen zelfs vanaf het begin. Dat zegt iets over een bedrijf. Al onze vragen werden beantwoord en er is veel tijd voor ons genomen. Ook mochten we rondkijken bij andere vestigingen. Iedereen ontving ons hartelijk en we voelden ons direct welkom.

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Ik vind het belangrijk dat mensen een financiering krijgen die past bij hun situatie. Ik kijk daarbij niet enkel naar het moment van nu, maar zeker ook naar de jaren daarna. Is er een kinderwens, gaan mensen minder werken, verwachten ze een salarisstijging, gaan ze binnen de looptijd met pensioen en wordt hun inkomen dus lager? Het is belangrijk dat klanten prettig in de woning kunnen blijven wonen en niet voor onaangename verassingen komen te staan gedurende de looptijd. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de klant begrijpt wat hij of zij afsluit. Ik voer liever nog een gesprek extra zodat ik alle vragen kan beantwoorden en zeker weet dat ze begrijpen wat ze tekenen. Het is geen pakje boter wat gekocht wordt, maar een woning, meestal voor een lange periode. Ik help de klant bij het verwezenlijken van hun woondroom en dat moet goed zijn.

Als je Hypotheek Visie in drie woorden mag omschrijven, welke woorden zou je kiezen?
Hartelijk, warm en eerlijk.

Wat vind jij zelf belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek?
Zelf heb ik twee keer een woning aangekocht. Eerst een appartement als starter en twee jaar geleden een nieuwbouwwoning. Doordat het mijn werk is vind ik het uiteraard minder spannend. Maar vooral bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komt veel kijken en het is prettig om dat zelf ook eens meegemaakt te hebben. Ik vind het belangrijk dat het goed voelt. Ook vind ik zekerheid erg belangrijk, dus ik wil de gehele hypotheek afgelost hebben aan het einde van de looptijd (wat destijds niet verplicht was i.v.m. een hypotheek van voor 2012) en koos gezien de lage rentestanden voor een langere rente looptijd.

Als je de lezers mag adviseren, waarop moeten ze dan letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Vooral dat ze begrijpen waar ze voor tekenen en dat ze vragen blijven stellen. Ook nadenken over wensen in de toekomst is belangrijk. Stel je bent een starter en je koopt samen je eerste woning. Je wilt lage maandlasten omdat het inkomen momenteel nog in de beginfase zit. Je kiest dan snel voor een kortere rente omdat het goedkoper is, maar je hebt ook een kinderwens en wilt beiden minder gaan werken. Hierdoor neemt het inkomen in de toekomst af en stijgen de kosten door bijvoorbeeld kinderopvang. Ook dan wil je nog prettig en vooral betaalbaar kunnen wonen. Als je je goed laat adviseren is een verkeerde keuze minder snel gemaakt. Ik adviseer dus na te denken over de consequenties en je wensen voor de toekomst.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Het mooiste compliment is dat klanten zeggen dat je ze goed geholpen hebt en ze het een leuk of gezellig gesprek vonden. Klanten die doorverwezen worden, zijn ook een mooi compliment, want je beveelt niet zomaar een adviseur aan.

Hypotheek Visie gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren