sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Hypotheekadviseur Bart van de Oord - Tilburg

Hypotheekadviseur Bart van de Oord - Tilburg

Bart van den Oord vindt werken met een ‘klein clubje’ prettig. Daarom werkt hij al sinds 2009 met plezier bij Hypotheek Visie Tilburg. Hij voert zijn werk iedere dag met plezier uit in het zuiden van ons land en noemt Hypotheek Visie betrokken en kwalitatief. 

Bart van den Oort van Hypotheek Visie in Tilburg helpt je graag aan de hypotheek die bij jou past.

Vertel eens kort wie je bent en wat je functie bij Hypotheek Visie is.
Mijn naam is Bart van den Oord en sinds 2009 oefen ik de functie van hypotheekadviseur uit bij Hypotheek Visie Tilburg. Naast dat ik mijn werk heel leuk vind, zijn mijn kleinkinderen misschien wel mijn grootste hobby.

Hoe ben je bij Hypotheek Visie terecht gekomen?
Puur toeval. Een oud-collega raadde mij Hypotheek Visie aan. Ik heb franchisenemer Wim Wolfs benaderd en heb met mijn grote mond voorgesteld om bij hem als zelfstandige in dienst te komen. Dit na 27 jaar bij een grote bank te hebben gewerkt. Ik ging dus van een grote organisatie naar een kleine organisatie. Bij Hypotheek Visie ben ik met mijn neus in de boter gevallen. Ook leuk om te zien dat er meer mogelijk is dan je denkt. Een bank raadt je maar één hypotheek aan, bij Hypotheek Visie heb je klanten veel meer mogelijkheden te bieden.

Heb je altijd de ambitie gehad om in de financiële branche te gaan werken?
Nee, niet echt. Mijn ambitie is pas begonnen toen ik zelf bij een bank als klant kwam. Ik ben daar op jeugdige leeftijd, na mijn diensttijd, binnen gerold en daar sindsdien gebleven. Begonnen aan de balie, en inmiddels al jaren als financieel adviseur. Ik heb alle elementen van het bankwezen meegemaakt.

Wat vind je het leukst aan je werk als hypotheekadviseur?
Klinkt cliché, maar het contact met mensen. Iedereen is anders. Het is iedere keer een uitdaging om met mensen het traject in te gaan. Zowel de lusten en de lasten moeten onder de aandacht worden gebracht. Dus ook aandacht voor als iemand komt te overlijden of werkloos wordt. Het is een ontdekkingsreis die je met klanten aangaat. Daarnaast zit ik als een vorst hier op kantoor. Ik kan op de fiets naar mijn werk. Alles klopt gewoon.

Hoe zou je Hypotheek Visie in 3 woorden omschrijven?
Betrokken, kwalitatief en goed. Ik vind echt dat we er zijn voor onze klanten. We staan stil bij alle kanten van het adviestraject, zijn goed bereikbaar en komen onze afspraken na. Daarnaast hebben we goede contacten met geldverstrekkers. Zij weten wat ze aan ons hebben, waardoor we ook op hen kunnen rekenen.

Wat zou je in de toekomst nog willen bereiken?
Ik zit hier op mijn plek, dus heb geen specifieke wensen. Ik heb nooit de ambitie gehad om franchisenemer te worden en naarmate ik ouder word gaat het ambitieniveau ook omlaag. Ik heb nu kleinkinderen, waar ik graag tijd aan besteed, dat speelt ook mee. Ik heb 42 jaar met volle inzet gewerkt. Dan komt er ook een moment dat je denkt: ‘mwa, nu mag het ook ietsje minder.’