sluiten
Home Actueel
Bespaar nog in 2020 op je maandlasten met NHG
Nieuws

Bespaar nog in 2020 op je maandlasten met NHG

Heb je een woning met een waarde van onder de €310.000 euro? Dan kun je de hypotheek laten oversluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor krijg je een rentekorting. Dit kan je een aanzienlijk voordeel opleveren in je maandlasten. Doe het dit jaar nog. Vanaf volgend jaar veranderen namelijk de regels rondom het oversluiten naar NHG.

Hypotheek Visie

vrijdag 6 november 2020

In 2021 zal oversluiten niet meer zo makkelijk gaan. Oversluiten is dan alleen nog mogelijk als dit ervoor zorgt dat iemand zijn of haar woning kan behouden. Of als je een aflossingsvrije hypotheek oversluit naar een andere hypotheekvorm.

Waarom hypotheek oversluiten naar NHG?

Een hypotheek met NHG biedt meerdere voordelen. Naast de rentekorting, die kan oplopen tot 0,6%, biedt het je ook zekerheid. Als je bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt raakt en je kunt de maandlasten van je hypotheek niet meer betalen waardoor je gedwongen je huis moet verkopen, dan wordt een eventuele restschuld kwijtgescholden. Je moet er dan wel alles aan hebben gedaan om dit te voorkomen.

Kosten oversluiten hypotheek

Het oversluiten van je hypotheek kost wel geld. Denk aan taxatie-, notaris-, en advieskosten. Daarnaast betaal je ook eenmalig kosten. Om een hypotheek met NHG af te sluiten betaal je eenmalig een premie. Die bedraagt 0,7% van het hypotheekbedrag. Ook moet je rekening houden met het betalen van een boete als je je hypotheek tussentijds oversluit.

De kosten kun je misschien echter heel snel terugverdienen doordat je een lagere rente betaalt. Een adviseur maakt die graag voor je inzichtelijk.

Check je mogelijkheden

Heb je momenteel een hypotheek zonder NHG en is de waarde van je woning onder de € 310.000, dan loont het nog de moeite om na te gaan of het zinvol is om je hypotheek over te sluiten. Kijk of je nog kunt profiteren van de lage rente en maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel