sluiten
Home Actueel
5 tips om te besparen op je maandlasten
Blog

5 tips om te besparen op je maandlasten

Weet jij eigenlijk wel waar jouw geld maandelijks naartoe gaat? Het leek me goed om daar eens bij stil te staan, de kans is namelijk groot dat je flink kunt besparen! Ik geef je vijf tips om te besparen, zodat je wat misschien wat extra geld kunt overhouden om leuke dingen mee te kunnen doen.

Laatst gewijzigd

zaterdag 1 mei 2021

1 Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek overstapt naar een andere geldverstrekker. Door je hypotheek over te sluiten kun je je maandlasten te verlagen. Dit kan als de hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt. Je maandlasten dalen namelijk door de lagere rente. Wel zijn er aan het oversluiten van je hypotheek kosten verbonden, zoals advieskosten en taxatie- en notariskosten. Een hypotheekadviseur kan precies uitrekenen hoeveel jij kunt besparen.

2 Vergelijk je schadeverzekeringen

Heb jij al jaren dezelfde schadeverzekering? Het is goed om een na te gaan wat je precies verzekerd hebt en of er eventueel iets kan worden weggestreept. Daarnaast wijzigen premies bij verzekeraars regelmatig. Het zou dus zomaar kunnen dan je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent.

3 Overlijdensrisicoverzekering

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink gedaald, omdat we steeds langer leven. Ook krijgen sommige doelgroepen bij veel verzekeraars een premiekorting, bijvoorbeeld niet-rokers. Het loont zeker de moeite om na te gaan of jouw premie lager kan. Belangrijk is wel dat je (nog steeds) gezond bent. Om een lagere premie te gaan betalen moet je je bestaande overlijdensrisicoverzekering stopzetten en een nieuwe verzekering afsluiten. De nieuwe verzekeraar kijkt opnieuw naar je gezondheid. Een adviseur helpt je hier graag bij.

4 Energie besparen

Wil je besparen op je energiekosten, dan kun je een aantal dingen doen: je kunt kijken of je bij een andere leverancier goedkoper uit bent, minder lang en warm douchen, de verwarming lager zetten en de lichten niet onnodig aan laten staan. Maar wat dacht je van je huis verduurzamen? Kies voor zonnepanelen, dubbel glas en/of muurisolatie en je energieverbruik gaat fors omlaag! Het is natuurlijk wel even een investering, maar uiteindelijk kun je hier veel mee Het is een eenmalige investering maar uiteindelijk is het goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Duurzame verbouwing financieren

Een duurzame verbouwing kun je op verschillende manieren financieren. Bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen. Je hypotheeklasten gaan dan wel iets omhoog, maar daarentegen bespaar je juist op je energielasten. Je kunt ook kiezen voor een Energiebespaarlening van de overheid. Ook bieden sommige gemeentes een duurzaamheidslening aan of kun je subsidie krijgen. Welke vorm van financiering het beste bij je past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Een adviseur kan je meer over de mogelijkheden vertellen.

5 Kijk kritisch naar je lopende abonnementen

Waar heb je momenteel allemaal een abonnement op? Waarschijnlijk je telefoon, televisie, internet… Maar misschien ook op een tijdschrift, krant of pretpark. Ga eens na waar jij maandelijks geld aan uitgeeft en of je het dit nog steeds waard vindt. Wil je toch je tijdschrift abonnement houden, overweeg dan eens om deze te delen met een vriend of familielid. Scheelt weer in kosten!

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel