sluiten
Home Actueel
Help! Er verandert van alles in mijn leven
Blog

Help! Er verandert van alles in mijn leven

Zoals ik en mijn collega’s altijd zeggen: je sluit een hypotheek niet voor even af, maar voor het leven. Of in ieder geval voor zo’n 30 jaar. In deze periode vinden er heel wat gebeurtenissen plaats – leuk en minder leuk – die van invloed zijn op je financiële positie. Zo sprak ik een klant die door de coronacrisis werkloos raakte. Dit had meteen effect op haar inkomsten. Gelukkig hoefde ze niet met haar handen in het haar te zitten, want de hoogte van haar hypotheek bleef ondanks deze verandering behapbaar. Veranderingen in je leven en een hypotheek, zo gaat het samen:

Laatst gewijzigd

maandag 8 juni 2020

Een hypotheek voor het leven

Een goede hypotheekadviseur houdt vanaf moment één rekening met mogelijke veranderingen. Zelfs met veranderingen waar je misschien zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt. Schuif je bij een van onze vestigingen aan om een hypotheek af te sluiten, kijk er dan niet raar van op dat de hypotheekadviseur vraagt naar spaargeld, werk en inkomen, een mogelijke kinderwens en wat te doen bij scheiding. Deze factoren kunnen een grote impact hebben op je financiële leven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Een financieel expert wil zoveel van je weten om inzicht te krijgen in je huidige financiële situatie, maar ook in je mogelijke toekomstige situatie. Zodat je niet meteen financieel onderuit gaat als een verandering zich aandient.

Verzeker jezelf

Een extra stukje zekerheid: verzekeringen afsluiten die je beschermen bij een aantal van bovengenoemde

situaties. Denk aan een woonlastenverzekering. De verzekering keert bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid maandelijks een bedrag uit om je woonlasten te betalen. Maar ook de overlijdensrisicoverzekering mag niet in jouw verzekeringspakket ontbreken.

Laat je adviseren door een deskundig hypotheekadviseur

Of er nu al jaren een hypotheek op je naam staat of je net komt kijken in de wereld van hypotheken, in beide situaties is het verstandig advies in te winnen. Bij het afsluiten van een eerste hypotheek wordt alles met je doorgenomen, maar ook als je al een hypotheek hebt kan het geen kwaad je hypotheek met enige regelmaat te laten checken. Komt er binnenkort een grote verandering aan? Onze hypotheekadviseurs beantwoorden met plezier al je vragen.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel