sluiten
Home Actueel
Sparen kun je leren
Blog

Sparen kun je leren

Nu alles niet meer zo vanzelfsprekend is, is de kans groot dat je ook over je financiën na gaat denken. Wellicht raakt de crisis je dieper in je portemonnee dan verwacht of heb je juist minder uitgaven omdat de restaurants dicht zijn en evenementen zijn afgelast. Sparen kan nooit kwaad, en sparen, dat kun je leren. Wij geven je een aantal gouden spaartips!

Laatst gewijzigd

donderdag 7 mei 2020

Automatisch sparen

De makkelijkste manier om te sparen, is door er zelf eigenlijk niet meer naar om te hoeven kijken. Dat kan eenvoudig via internetbankieren. Stel maandelijks een automatische overboeking met een vast bedrag in op een datum waarop het jou uitkomt. Als je salaris net gestort is bijvoorbeeld. Zo boek je iedere maand een vast bedrag naar je spaarrekening zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Zet extraatjes opzij

Extraatjes zoals vakantiegeld, belastingteruggave en/of een dertiende maand zijn super geschikt om je spaarsaldo op te krikken. Indien je deze extraatjes niet nodig hebt om te kunnen voorzien in je levensonderhoud raden we je aan deze bedragen opzij te zetten. Dat komt op een later moment van pas.

Sparen met een doel

Sparen gaat een stuk makkelijker als je weet waar je voor spaart. Een bank, een vakantie, een verbouwing of een ander huis. Het is goed om te weten welk bedrag je nodig hebt om dat doel te bereiken, maar vergeet niet iets meer te sparen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Het is fijn om iets achter de hand te hebben.

Besparen!

De eerste stap naar sparen is weten waar je op kunt besparen. Zo kan het zomaar zijn dat je geld overhoudt door over te stappen naar een andere energieleverancier of door een nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Maar kijk ook vooral even met je hypotheekadviseur of je kunt besparen op je hypotheek door deze over te sluiten. Er zijn momenteel vaak grote besparingen mogelijk door de huidige lager hypotheekrente. Deze centjes kun je vervolgens weer in je online spaarpot stoppen.

Sparen op de ouderwetse manier

Kun jij je dat grote roze spaarvarken nog herinneren? Dat maakte sparen als kind al leuk. En waarom zouden we daarmee stoppen? Als je iedere dag een muntstuk van €1 in de spaarpot doet, dan heb je aan het eind van het jaar zomaar een paar honderd euro gespaard zonder dat je het doorhebt. Dit is tevens een goede tip om de kids om te leren gaan met geld.

Ga jij de spaartips toepassen? Of heb je zelf nog handige tips?

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel