sluiten
Home Actueel
Stijging huizenprijzen en hypotheekaanvragen
Nieuws

Stijging huizenprijzen en hypotheekaanvragen

Het aantal woningverkopen blijft toenemen en de huizenprijzen stijgen. Dat schrijft ABN AMRO in de nieuwe marktmonitor. Ook makelaarsvereniging NVM constateert een flinke prijsstijging. ABN AMRO bank verwacht dat de prijsstijging van huizen dit jaar in de buurt van 7% ligt. Het is wel de verwachting van de bank dat de huizenprijzen volgend jaar stabiliseren.

Hypotheek Visie

woensdag 30 september 2020

De huizenmarkt lijkt tot nu toe niet veel last te hebben van de coronacrisis. Het aantal woningverkopen blijft stijgen. Dit komt met name door de lage hypotheekrente. Die zorgt ervoor dat woningen iets betaalbaarder zijn geworden, aldus ABN AMRO.

Woningen kort te koop

De NVM ziet een flinke prijsstijging. Het afgelopen kwartaal kwam de gemiddelde verkoopprijs uit op € 354.000. Dit is een stijging van 11,6% ten opzichte van dezelfde periode van vorige jaar. De NVM heeft het over de sterkste stijging in de afgelopen 20 jaar. De prijsstijging heeft te maken met het aanbod dat maar niet wil toenemen. De vraag blijft onverminderd hoog. Volgens makelaarsvereniging NVM stonden verkochte woningen gemiddeld 30 dagen te koop.

Stijging hypotheekaanvragen

Het aantal hypotheekaanvragen is de afgelopen maanden gestegen. HDN registreerde 118.555 hypotheekaanvragen het derde kwartaal; een stijging van 15% vergeleken dezelfde periode vorig jaar. Zo’n twee derde van de aanvragen was bedoeld voor de koop van een nieuwe woning. Bij het overige deel ging het om versluitingen of een tweede hypotheek.

Er is wel sprake van een afvlakking van de groei. In het tweede kwartaal van dit jaar waren er nog 145.940 hypotheekaanvragen. De gemiddelde woningwaarde is ten opzichte van vorig kwartaal gestegen met € 10.00 naar € 387.000. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 is dat een stijging van 10%

Huis kopen? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Heb je plannen om een huis te kopen? Maar vind je het door de coronacrisis spannend? Maak dan toch eens een afspraak met een hypotheekadviseur. Die kan op basis van jouw wensen en mogelijkheden jouw situatie in kaart brengen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel