sluiten
Home Actueel
Duurzame Dinsdag staat voor de deur
Blog

Duurzame Dinsdag staat voor de deur

Op 1 september is het Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. De Duurzame Dinsdag-koffer wordt op de eerste dinsdag van september overhandigd aan het kabinet, in de hoop dat we samen Nederland groener kunnen maken. Ter voorbereiding op Duurzame Dinsdag leek het me een mooi moment eens in te zoomen op de manieren om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. In huis bijvoorbeeld.

Laatst gewijzigd

vrijdag 7 augustus 2020

Bij jou is het iedere dag Duurzame Dinsdag

Al met kleine veranderingen in je dagelijks leven kun jij je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Simpele voorbeelden die je thuis kunt toepassen zijn: zet de verwarming lager, haal stekkers uit het stopcontact zodra het kan, kies voor duurzame producten zoals duurzaam schoonmaakmiddel en vul de monden met dier – en milieuvriendelijke gerechten. Maar ook: scheid het afval netjes, gebruik zo min mogelijk plastic en draai enkel een wasje als het nodig is. Kleine aanpassingen, een groot verschil.

Duurzaam wonen

Maar er is meer: je kunt ervoor kiezen je hele woning duurzaam te maken. Zonnepanelen, een warmteboiler en isolatie dragen stuk voor stuk bij aan groener wonen (én een lagere energierekening). Een duurzame verbouwing kan gefinancierd worden met een hypotheek waarbij je meer kunt lenen om de energiebesparende maatregelen door te voeren. Dan heb ik het over 106% van de woningwaarde. Normaliter

is dit 100%. Ook als je je huis wilt renoveren tot een ‘nul op de meter’ woning – een woning waarbij je in een jaar tijd net zoveel energie opwekt als dat je verbruikt – ontstaat er meer ruimte in je leencapaciteit. Afhankelijk van je inkomen kun je voor een ‘nul op de meter’ woning zelfs €25.000 extra lenen.

Verduurzamen ook interessant voor jou?

Kortom, verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je maandlasten. Door energiebesparende maatregelen door te voeren, kun je maandelijks een leuk bedrag besparen. Denk jij ook na over duurzaam wonen?

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur. Onze adviseurs adviseren je over je financieringsmogelijkheden omtrent duurzaamheid en vele andere onderwerpen.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel