sluiten
Home Actueel
Tips om de kans op een koopwoning te vergroten
Blog

Tips om de kans op een koopwoning te vergroten

Met tientallen mensen voor de deur staan, een koopwoning zien en niet meer terecht kunnen voor een bezichtiging of misgrijpen omdat je bent overboden: als potentiële huizenkoper is het een kunst om niet gillend weg te rennen tijdens de zoektocht naar een koopwoning. De eerste horde heb je al gehad, nu is het tijd om dat droomhuis te bemachtigen. Hypotheek Visie geeft je een aantal tips om de kans op een koopwoning te vergroten.

Laatst gewijzigd

zaterdag 6 augustus 2022

Tip 1: klop op de deur van een hypotheekadviseur vóór de huizenjacht

In het straatje ‘ken je mogelijkheden’ past een bezoek aan een hypotheekadviseur. Niet tijdens de huizenjacht, maar het liefst ervoor. Weten wat je kunt uitgeven aan een woning voorkomt dat je te dure huizen bezoekt en zorgt er juist voor dat je snel kunt schakelen als die droomwoning voorbijkomt. Dat maakt de huizenjacht een stuk eenvoudiger.

Plan een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Tip 2: schets je droomwoning en weet wat écht belangrijk is

Je als een kip zonder kop door de huizenmarkt bewegen, daar heeft nog nooit iemand baat bij gehad. Als je op huizenjacht gaat is het fijn te weten waar je naar zoekt, en om je daaraan vast te houden. Een huis kopen is tenslotte een grote financiële beslissing, dat moet goed voelen. Het droomplaatje is niet altijd haalbaar in een concurrerende markt, dus nemen we in deze tip ook het volgende mee: maak een lijstje van dingen die écht belangrijk zijn voor jouw woongenot en een lijstje van dingen die mooi meegenomen zijn.

Tip 3: ga door met sparen

100% van de woningwaarde, dat kun je lenen voor een huis. In geval van duurzame maatregelen is het 106%. In veel gevallen heb je dus per definitie een spaarcentje nodig om een woning te kunnen kopen. Duurt het vinden en bemachtigen van een koopwoning iets langer? Maak dan van de gelegenheid gebruik om meer te sparen. Een goedgevulde spaarpot is geen overbodige luxe.

Tip 4: neem een aankoopmakelaar in de arm

De sleutel naar pareltjes op de woningmarkt is een aankoopmakelaar. Hij of zij bevindt zich dagelijks daar waar jij wilt zijn: te midden van nieuw aangeboden koopwoningen. De huizenmarkt is bekend terrein voor een aankoopmakelaar en daar kun jij je voordeel mee doen. Bovendien is een aankoopmakelaar niet enkel voor het bemachtigen van een woning, maar ook om je bij te staan in het aankoopproces.

Tip 5: laat je niet ontmoedigen

Een iets langere adem is soms vereist, maar die droomwoning komt er écht. Blijf vooral mooie woningen bezichtigen en wegdromen bij huizen op Funda, en laat je niet ontmoedigen door lange rijen en afgewezen biedingen. De sleutel naar het bemachtigen van jouw droomwoning is toch echt: niet opgeven.

Weten wat je kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat? Of heb je jouw droomhuis gevonden en is het tijd voor het financiële deel? Hypotheek Visie heeft meerdere vestigingen door heel Nederland. Maak een afspraak bij het dichtstbijzijnde kantoor of online.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel