sluiten
Home Actueel
Tips voor de verkoop van je woning
Blog

Tips voor de verkoop van je woning

We informeren je vaak genoeg over de aankoop van een woning, maar ook voor huizenbezitters die hun woning willen verkopen kan wat extra informatie geen kwaad. Zet je het huis zomaar hup, op Funda? Niet voordat we je een aantal handige verkooptips hebben gegeven. Er zijn namelijk aspecten waar je - ook bij de verkoop van een woning - rekening mee moet houden!

Laatst gewijzigd

donderdag 9 april 2020

Vragen staat vrij

De vraagprijs bepalen is belangrijk. Hiermee geef je namelijk hét startschot voor potentiële kopers. Een makelaar kan je het beste adviseren over een reële vraagprijs. Hij taxeert de woning en kijkt naar belangrijke aspecten zoals de staat van het huis, eventuele gebreken en vergelijkt jouw woning met andere woningen om zo tot een goed beeld te komen. Maar onthoud dat jij de eigenaar bent en uiteindelijk zelf de knoop doorhakt. Een makelaar adviseert, jij beslist.

Een warm welkom!

Tijdens een bezichtiging geldt: presentatie maakt het verschil. Zorg dat de foto’s van de woning er uitnodigend uitzien en zet een bloemetje of een gevulde fruitmand neer, zodat kijkers meteen een goed gevoel krijgen bij binnenkomst. Maar houdt het ‘clean’. Letterlijk schoon, maar ook rustig. Dus niet te veel persoonlijke poespas. En die lekkende kraan, die dient vóór de bezichtiging verholpen te zijn.

Het energielabel

In 2015 heeft iedere huizenbezitter een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is verplicht bij het verhuren of verkopen van een woning. Let er dus goed op dat je een energielabel kunt overhandigen aan de toekomstige koper.

Hoe te onderhandelen?

Als verkoper ga je voor het hoogst haalbare resultaat. De koper zal echter zijn best doen om de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden. In deze tijd is het mogelijk dat er meerdere mensen tegelijk bieden op jouw woning. Dan is een verkoopmakelaar geen overbodige luxe. Hij helpt je tijdens de onderhandelingen en zorgt ook dat alles op het gebied van ontbindende voorwaarden, data en afspraken goed geregeld is. Zo verkoop je jouw woning met een gerust hart.

Verkocht! Wil jij ook verkopen en aankopen? De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie vind je door heel Nederland. Er zit vast een vestiging bij jou in de buurt.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel