Woonsituatie
Hypotheek en rente
Hypotheek
Het antwoord op deze vraag leg je vast in een levenstestament. Zo had ik onlangs contact met de dochter van een oudere klant. Door het achteruitgaan van zijn geestelijke gezondheid is de man zelf niet meer wilsbekwaam (permanent) om beslissingen te nemen over zijn financiën. Hij heeft deze belangrijke beslissingen toevertrouwd aan zijn dochter. Dit staat vast in zijn levenstestament. Zij besloot het huis van haar vader in de verkoop te zetten, aangezien hij inmiddels in een verzorgingstehuis woont.
Laatst gewijzigd
zondag 4 augustus 2019
Het belang van een levenstestament
Een treurige situatie – dit kan ons allen overkomen. Niet alleen als we een dagje ouder worden, maar ook door bijvoorbeeld een ernstig ongeval. In een levenstestament leg je vast wie er namens jou mag handelen op het gebied van medische- en persoonlijke zaken en je financiën als je dat zelf niet meer kunt. Er wordt hierin wel onderscheid gemaakt tussen tijdelijke wilsonbekwaamheid en permanente wilsonbekwaamheid. Bij de eerste optie mag de vertrouwenspersoon alleen beslissingen nemen over lopende zaken. Het levenstestament geldt gedurende het leven. Afspraken na overlijden leg je vast in een testament.
Laat je adviseren door een financieel adviseur
Bij het opstellen van een levenstestament is het belangrijk dat je eventuele risico’s uitsluit en je dus alle bevoegdheden zorgvuldig vastlegt. Handel je zelf in naam van een ander, wil je meer weten over het levenstestament of heb je andere financiele vragen?
Maak een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt en zorg dat alles goed geregeld is.
Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.